Fatma Karahasanoğlu


YANLIŞLAR BATAĞINDAN KİM KURTULDU Kİ !..

YANLIŞLAR BATAĞINDAN KİM KURTULDU Kİ !..


 

              YANLIŞLAR BATAĞINDAN KİM KURTULDU Kİ !..

             Kimi zaman yanlış sergilenen hareketlerden rahatsız oluruz. Ama aynı tavırlar sergilemeden de duramayız. Çoğu zaman yapılanların farkında olunmaz. Aslında birilerini eleştirmek o kadar kolay ki, en küçük hareketi dahi göze batabiliyor.

Neden bu tip hadiseler gündeme gelmektedir ? Neden yapılan yanlışlar görülmemekte ? Neden herkese yaptığı doğru gelmekte ? Soruları daha da çoğaltıp sorabiliriz. Ortaya çıkan ve işin kökünde yatan özeleştirinin yapılmamasıdır. Ve ondan korkulmasıdır çünkü her kim olursa olsun hatasını görünce bir müddet kendisinden nefret etme durumuna gelmektedir. bir şekilde yanlış gidenin önüne geçilmelidir. Her seferinde yanlışı yanlış doğurarak, çoğalır. Çoğaldıkça da, doğrunun doğru olduğu unutulup, yok olur. nesilleri kesilmiş ölülere benzer. 

                Söylenen, uygulanan yanlışlar her defasında gündeme gelmesine karşın geri dönüşü asla uygulanmaz. Daima o yanlışın üstüne gidilerek, içinden çıkılması zor durumlara girilir. Öğüt verenlerin  düşünceleri şu atasözüyle dile getirilir. “kendi düşen ağlamaz.”

                  Bir başkası tarafından eleştirilmek korkusunu derinden yaşayanların düştüğü bunalım her türlü felaketi de, beraberinde getirmektedir. Doğru yapması gerekenleri dahi yanlış yaparak toplumun önüne çıkar. Çok geçmeden de, toplum tarafından itilerek, dışlanır.

Bir başkasının düşünceleriyle hareket etmek, sağlıklı beyinlerin yok olup kaybolmasına sebebiyet vereceğinden doğru olanın peşinden gitmek, daha sağlıklı olacaktır. gerçek anlamda sağlam düşünen insanlara ihtiyaç vardır.

İşte ! Etki altında kalanların topluma vereceği zararlar inanılmaz ölçüdedir. Beyinde açılan tahribat sonrası meydana gelen olayların her biri faciayla sonuçlanacağı  gerçektir.

                Son aylarda insanların düştüğü ruhsal bunalımın temelinde yatan maddi imkansızlıklar, her geçen gün büyümektedir.  Uçurumda çırpınanlar, yeni hayat kurma hayaliyle büyük kentlere gitme arzusuna kapılarak, kendilerine bilinmez bir dünyanın içerisine atmaktadır. Sonuçlar malum !..

                  Görülüyor ki, toplumun temel yapısını oluşturan ailelerin bilinçsiz üremeleri ve eğitimde ki, çarpıklıklar gelinen noktayı desteklemektedir.

Bazı ahlaksızlıkları cazip hale getiren ajanslar bir çok gencin beynini bulandırmaktadır. Bu gibi ahlaksız düşüncelere kendilerini kaptıranların, sonu ortadadır.