Varol Uzlu


UMUDUMUZ VAR!

Acısı ve tatlısı ile bir yılı daha bitirdik..


UMUDUMUZ VAR!

 

 Acısı ve tatlısı ile bir yılı daha bitirdik..

   Siyasi ve ekonomik tarafının yoğun olduğu, toplumun iyice birbirinden uzaklaştığı ,farklı düşüncelerin şeytani sayıldığı ,kadına şiddetin yine yoğun olduğu gündemler ile geçirdik bu yılı..

 Kendisi gibi düşünmeyen herkesi düşman ve dış güçler paranoyasının içine sokan siyasi bir irade de iyice içimize sindi...

 

   Ha bire düşman ürettik.üretilen bir soğan kaldı onunda fiyatı dolar ile aynı.

 çok az ürettik ama çok konuştuk.

 

  Bu cümleleri biraz daha uzatırsam vatan haini damgası yiyebilirim.o yüzden üretim ile ilgili bir örnek verip devam edelim..

  Son yıllarda ülke sporu yabancıların cenneti oldu..tesisleşen sporumuz milyon dolarlar verilerek yabancılara emanet edildi..basketbol ve futbol da yabancı sınırlaması yok.altyapı yok üretmeden başarı beklenir oldu..

  Gelinen nokta da ülke milli takımları 80 yaşındaki yabancı dedemize emanet edildi..sonuç hüsran milli takım küme düştü..

 

    Bütün Trabzonluların ortak paydası olan Trabzonspor da bir yabancı çöplüğü haline getirildi lakin Trabzonspor´un son dönem yöneticileri uyandı da başarının transfer ile değil oyuncu üretmek ile olacağını kanıksadılar da 2019 a umutlu girmemizi sağladılar..

 

  Ürettikçe  var olursun ..kendi kaynak ve değerlerini işleyip satarsan varsın..

 

 Siyaset te ,bilim de ,spor da ve sanat ta yeni genç nesillere ihtiyacı var bu toplumun..gerisi yalan..

    

    2019 da....

 

   Hayatta en çok yapmak isteyip te yapamadıklarınızı yapmaya çalışın.boş oturmayın mutlaka yapacak başka uğraşlarınız olsun olmayacak şeyleri takıntı haline getirmeyin gökyüzüne bakıp sahip olduğunuz güzellikleri hatırlayın.."kimsenin ne keyfi ne neşesi kalmamış" ama hayat zor ve hepimiz bu zorluğun içersinden geçiyoruz ama mecburuz ayakta kalmak zorundayız ve umydumuz olmalı...

 

 Bir örnek ile bitirelim;

  Üç yıldır ´yüreğumun orta yeri"adlı bir  albüm kitap hazırlıyorum..Trabzon kadınını anlatan fotoğrafik bir kitap..yıllardır uzun uğraşlar sonucu çektiğim bütün eserlerimi bu kitaba koydum.basılmaya hazır ama bir türlü bastıramadık ekonomik koşulları bizim lehimize gelişmedi..ama umudumu yitirmiyorum yine çalışıyorum ve çekiyorum.umudumu yitirmiyorum

 

   Hala daha umudum var hayattan kimseye küsmüyorum her güne başlarken umutla başlıyorum..

 

  Şu kapkaranlık gibi gözüken karanlığın içinde en azından kendinize ait küçücük ama özel bir alan yaratın. 

 Unutmayın ;birilerine faydanız olması için sağlıklı olmak zorundasınız.

 O yüzden;zaman devrilme zamanı değil evrilme ve üretme zamanıdır..

 

İyi yıllar...

 

        Varol uzlu