DUYGU KARAHASANOĞLU


TÜRKİYE´NİN BAM TELİNE BASTILAR

TÜRKİYE´NİN BAM TELİNE BASTILAR


                               TÜRKİYE´NİN BAM TELİNE BASTILAR

 

              Türkiye Fırt Kalkanı operasyonunda ilerleyişini sürdürüyor. Ancak Rusya ve batılı devletle bu ilerleyişten pek hoşnut değiller.  Türkiye, sınırında güvenli bölge oluşturmak istemesi bazılarının hoşuna gitmeyebilir. Ancak Türkiye kendi sınırında terörist grup istemiyor. Bu bağlamda El Bab´a da inecek Menbiç´e de girecek. Bu konuda Türkiye´nin kararlı tutumu birilerini rahatsız edebilir birilerinin hoşuna gitmeyebilir. Türkiye´nin bekası için çevresindeki terör örgütlerini  yok etme durumundadır.  Sınır komşumuz olan Suriye´deki karışıklığı yaratan ülkeler yine bir başka ülkeyi kullanarak, El Bab´a ilerleyen Türk askerinin üzerine havadan saldırdı. Üç bordo bereli askerimizi şehit olurken, on askerimiz yaralandı. Başbakan Binali Yıldırım, ?bunun bedelini ödeyecekler? derken Esad, rejimi bunun bedelini her şekilde ödemek zorundadır. Türk askerine saldırmanın ne demek olduğunu anlayacak.

              Türkiye´ye tuzak kuran ülkeler hiçbir zaman Türkiye´nin gerçek dostu olamaz. Her şey bir rastlantı değildir.  24 Kasım sabahı Türk askerine havadan saldırdı. Avrupa Birliği parlamentosunda Türkiye´nin üyeliğe askıya alınması, Adana Valiliği otoparkında bomba patlatılarak iki kişinin şehit edilmesi, otuzdan fazla kişinin yaralanması, Şırnak´ta ,iki askerin şehit edilmesi, ister istemez akıllara bir yıl önce düşürülen Rus uçağı gelmektedir.

Her birinin aynı gün yaşanması yukarıda yazdığım gibi tesadüf  değildir. Ortadoğu´da irili ufaklı terör örgütleri kuranlar yada kurulması için destek verenler, Türkiye´nin ateş  içerisine girmesi için büyük çaba sarf edenler, hangi, ruh hâleti içerisindedir. Bugün Türkiye´nin gelişmesini kabul etmek isteyenler sürekli tuzaklar kurarak Türkiye´nin takılmasını istemektedir.  Her ne olursa olsun Suriye rejiminin Türk askerine havadan saldırması asla kabul edilemez.

Türkiye´nin niyeti Suriye´ye girmek yada Suriye´nin toprak bütünlüğünü bozmak değildir. Türkiye´nin tek istediği sınırlarında terör örgütlerinin yuvalanmaması. Bunun için de Türkiye, Fırat Kalkanı operasyonuna sonuna kadar devam edecektir. Üç aylık bir süreci geride bırakırken, 15 şehit vatan topraklarına geldi. Şehitlerin cenaze törenlerinde yine hüzün ve göz yaşı vardı.

             Irak ve Suriye topraklarında beslenen terör örgütleri dışardan desteklenince palazlanıp büyüyorlar. AB ülkeleri hala PKK terör örgütünü desteklemeye devam ediyor. Teröristleri Türkiye´ye iade etmediği gibi PKK´nın o ülkede para toplamasına da yardımcı oluyor. 

            Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin önemli bir adım attı. Başsavcılık, KCK Yürütme Konseyi üyeleri Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan´ın da aralarında bulunduğu 52 kişi için tutuklanma talebiyle yakalama kararı çıkardı. Emniyet Genel Müdürlüğü Terör Daire Başkanlığı, talep üzerine yöneticilerin eylem talimatlarını ve bulundukları ülkeleri tespit etme işlemine başladı.

           Türkiye´nin  terörle mücadelede ne kadar kararlı olduğunu tüm dünya artık görmek zorundadır.