DUYGU KARAHASANOĞLU


TÜRKİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR

İsrail sekiz aydan beri  Gazze’yi vuruyor. 


TÜRKİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR 

 

                                İsrail sekiz aydan beri  Gazze’yi vuruyor.  Bir çok ülkede Filistin’e destek mitingleri yapılmasına yapılıyor ancak İsrail savaş kabinesi bir adım geri atmadığı gibi ABD’den aldığı destekle katliamlarına yenilerini ekliyor.

Dünyanın gözü önünde işlenen bu katliamlara her gün yenileri eklenmektedir. 

Netanyahu; çocuk, kadın, sivil demeden herkesin üzerine bomba yağdırmaya devam etmesinin altında yine batılı güçlerin verdiği destek yatmaktadır. Netanyahu, bu katliamları durdurmamak için kulaklarını barış görüşmelerine tıkadı. 

Vurduğu okulda, ölenlerin çoğu çocuktu. O çocukların yaşam hakkını ellerinden aldı. Dünya güzeli çocukların suçu neydi? Netanyahu, savaş suçlusu olmanın yanında birde çocuk katili unvanını üstlenmiş oldu. 

Saf tertemiz o çocukların ahı, yerde kalmayacak!. Bombaların altında can vererek, dünyaya veda etmeleri her vicdan sahibini yaralamaktadır. 

Netanyahu’nun bu denli vahşileşmesi hiçbir şekilde açıklanamaz. Yapmak istediği nedir? “Vaat edilmiş topraklar” demecinin altına sığınarak hiçbir şey elde edemez. 

Filistin bir devlettir. Bunu kabul etmek zorundadır. Bombalamakla var olan gerçeği hiçbir zaman değiştiremez.  Gözü dönmüş Netanyahu, Filistinlilerin sığındığı kampları acımasızca bombalaması,  Hamas’ın elinde tuttuğu rehinelerin de, ölmelerine neden oldu. 

BM’ler her defasında ateşkes söylese de, olumlu bir adım atılmaması, oldukça düşündürücüdür. 

                          ABD, sonbaharda seçime gidiyor. Bydın aday olacak gibi görünüyor. Seçim kaybetmeme adına olayları farklı boyutlara getirmesi de, bir gerçektir. Yahudi lobilerinin desteğini almak için Netanyahu’nun katliamlarına göz yumuyor. 

Öyle görülüyor ki, ABD, seçime kadar bu işin sürdürülmesinden yanadır. İsrail’e verdiği destek, her daim gözler önündedir. Bombaların üzerlerine; “bitirin onları” diyecek kadar gözü dönmüş olmaları insanlık adına utançtır.   

                        İsrail o bölgede küçük bir devlet! Nasıl oluyor da, Müslümanların yoğun yaşadığı bir bölgede yine Müslüman topluluğa saldırabiliyor? 

Dahası katliamlarına yenilerini ekleyerek kamp, okul, hastane, sokak, ev, kamu binaları ayrım yapmadan, bombalaması inanın oldukça düşündürücüdür. 

Dünya ülkeleri istese, İsrail katliamlarını sürdüremez, 

dünya ülkeleri  istese, İsrail bu kadar soykırım yapamaz, 

dünya ülkeleri  istese, o kadar çocuk ölümleri gerçekleşemez.

dünya ülkeleri istese, İsrail ürünlerini ülkelerine sokmaz ,

dünya ülkeleri istese, ülkelerinde bulunan İsrail’e ait şirketlerini kapatırlar,

dünya ülkeleri istese, İsrail Gazze’ye bir bomba dahi atamaz.   

Türkiye bu konuda üzerine düşeni fazlasıyla yapmaktadır.