DUYGU KARAHASANOĞLU


SÖYLEMEK VE YAZMAK

SÖYLEMEK VE YAZMAK


SÖYLEMEK VE YAZMAK

         En küçük olayı bile büyütüp, tartışma konusu haline getirenler, kendilerinin prim yaptığını düşünmektedirler. Her konu üzerinde ihtisas yapmış gibi çene yarıştıran bu tip insanları, devletin her kademesinde görmekteyiz. Siz ne söylerseniz söyleyin onlar yine kendi bildiklerini yapacaklardır. Gereğinden fazla değer verip, hak etmedikleri yere gelmelerine yardımcı olmanın anlamı yok. bırakın oldukları yerde kalsınlar. Ama bu sizlerde mevcut değil. hemen savunmaya geçecek adeta savunma avukatlığını yapacaksınız. Doğruluk en iyi silahlarınızdan birisi ; iyi güzel de sizin gibi düşünüyorlar mı ? Ona da çarpıcı güzel bir cevap buldunuz, hemen “ne yapalım.” Madem böyle istiyorsunuz, buyurun hodri meydan “kendi düşen ağlamaz” sözü işte tam size göre, umarım pişman olmazsınız. Eğer aldatılmak hoşunuza gidiyorsa, beni ne diye konuşturuyorsunuz.? Herkes kendisinden sorumludur. Ancak çevresine zarar getirmediği süre içerisinde.

Mantığını kullanmasını bilenler, asla kendilerini öyle bir ortamın kucağına atmazlar. İşte ! Hemen biriniz ayağa kalktı, söz istiyor, bakalım e söyleyecek ; hep birlikte dinleyelim. Şimdi de, arka taraftan sesler gelmekte. Tamam tamam hepiniz haklısınız. Bir şey söylemiyorum fakat söz isteyenlerin hakkına tecavüz ettirmem. Bu konuda ne kadar ciddi olduğumu biliyorsunuz. Herkes dilediği gibi konuşmakta ve düşüncesini açıklamakta özgürdür. buna kimse kısıtlamam getirmez. Bırakında buna karşı çıkmayın. Konuşmaya, konuşmaya herkesin dili pas tutacak, diye korkuyorum. Şimdi dinleme sırası sizde. Yıllarca hep biz susup, dinledik. Artık bu değişmeli diye düşünüyoruz. Haklı değil miyiz ? Tabii size göre hava hoş. Bazı şeyler şimdi daha iyi anlaşılıyor.

Demek ki, hepsi dinleme özürlü neden ? Diye sormayın. Biz konumuza dönelim. sıra kimdeydi ?Evet düşüncelerinizi kimsenin etkisi altında kalmadan söyle bilir misiniz. Korkma canım bir şey olmaz. hepsi bir düşünce, tatbik etmeyeceksiniz ya !?

         Zamanla çoğu şeyin değişeceğine inananlardan mısınız ? Durun bir dakika acele etmeyin, düşünün, düşünün ve bir kez daha düşünün...

         İşte, birlikte gördük, birlikte duyumsadık. Beraber tartıştığımızın farkında mıydınız ? Zaman o kadar çabuk geçti ki, inanın bende anlamadım. Özel bir konu seçip, önünüze koymadım. Kelimelerin bizleri götürdüğü yelerde dolaştık en iyi şekilde birbirimizi tanıyıp, anlamak için çaba ve saygı gösterdiğimize inanıyorum. Keşke tüm tartışmalar bu ölçüde olsa, birbirini incitmeden her birey kendi düşüncesini olduğu gibi anlatıp, bir başkasına saygı göstersin.

Söylemek ve yazmak benden uygulamak sizlere  kalıyor...