DUYGU KARAHASANOĞLU


ŞÖYLE BİR GÖZ GEZDİRDİK

Bu yazıyı yazıp yazmamam konusunda çok düşündüm.


ŞÖYLE BİR GÖZ GEZDİRDİK                      

 

                       Bu yazıyı yazıp yazmamam konusunda çok düşündüm. Yazayım mı, yazmayayım mı! Sonunda yazmaya karar verdim. Yazıyı neden yazmaya karar verdiğimi herhalde merak ediyorsunuz?

İlçede ki, trafik sorunu sanırım herkesi rahatsız ediyor. Bu trafik sorunu sadece Maçka´nın değil hemen hemen tüm illerde ve ilçelerde trafik sorun olarak karşımızda durmaktadır. Fakat biz yine Maçka´ya gelelim.

                     Bilindiği üzere bir çok bankanın ATM´si Adnan Menderes Parkının kenarında yer almaktadır. ATM´lerin biraz ilerisinde marketler, ön kısmında da, iş yerleri bulunmaktadır. İki taksi durağının araçları da, bu alanda yerini almış durumdadır.

ATM´den para çekmek isteyenler cambaz gibi taksilerin arasından geçerek,  ATM´ye ulaşacak. Aracıyla,  ATM´den para çekmeye gelenlerde aracını akan trafik yoluna park edecek. Başka alternatif olmadığı için araç akan trafikte bir müddet bekleyecek.

Sonuç ne olacak? Akan trafik engellenecek, kazaya sebebiyet verecek.

                     Şimdi bu alandan Maçka içine doğru ilerleyelim.  Sağlı sollu park eden araçların arasından geçmek zorundayız. Bazen araçlar çift sıra halinde bizi karşılar, bazen de tek sıra halinde yolumuzun üzerinde durur. Daracık asfalt yol, gerek park eden araçların gerekse akan trafiğin işini görmede zorlansa da, durum fazla değişmemektedir. Yayalar, kendilerine yol bulmakta zorlansa da, gitmek istedikleri yere araçların arasından geçerek akan trafiğin önüne katılarak, gidecek oldukları yere gitmeye çalışmaktadır.

                     Bir bankanın önünden Cevizlik Caddesine girmeden önce sağımızı solumuzu kontrol etmeliyiz. Dar caddede dükkanların önünden ilerlemek zor olsa da, başka şansınız olmadığı muhakkaktır. Hız kesici engellerin kaç santim olacağı bellidir. Ne hikmetse ilçemizdeki hız kesici engellerin santimleri olduğundan daha yüksektir. Sağlı sollu araçlar bu cadde de bizi selamlamakta. 

Yıllanmış ıhlamur ağacı gelen gidenlere, yıllardır tanıklık etse de, suskunluğunu korumakta oldukça kararlı. Ihlamur ağacının alt kısmında elektrik değirmeni ağaç kadar şanslı değildi. Yıllara meydan okuyamadı. Gelişen dünyaya ayak uyduramadı. Kaybolup gitti. Şimdi yeri bile belli değil. Yolla bir oldu.

Akaryakıt istasyonu, Postane, Emniyet Müdürlüğü önünden tekrar ATM´lerin  önüne geldik. Çarşı merkezine doğru ilerlerken, yola dikkat etmeyi asla ihmal etmeyin. Araçların sıkışıklığına aldırış etmeden yürümek zorundasınız. Turgut Özal parkından geçerek, yine karşınıza bir taksi durağı çıkar. Yine park edilen araçlar, sizi karşılar. Artık bunlara da aldırış etmeyin artık kanıtsayın. Çünkü kaldırımlarda araçlar park edecek yayalar yürümeyecek, yayalar kendini akan trafiğin önüne bırakacak. Sürücülerde yayalara çarpmamak için zig zag çizecek.