DUYGU KARAHASANOĞLU


SEVGİ TÜYÜNDEN ELBİSE

SEVGİ TÜYÜNDEN ELBİSE


SEVGİ TÜYÜNDEN ELBİSE

 

           Küçük kız annesiyle kaldırımda yürüyordu. Birden durdu. Karşı kaldırımda bisikletiyle giden küçük kızın babasıyla konuştuğunu gördü. Babasının söylediklerine kıkır kıkır gülen kız, arada birde sarılıp, öpüyordu. Annesiyle yürüyen küçük kız, ağlamaya başladı. Yanaklarından süzülen yaşları, annesi gördü. Ne olduğunu sordu.

Küçük kız, “onlara bak!” sustu. Kadın, bisikletli kızı gördü. “bunun için mi ağlıyorsun? Baban seni her gün okula, mercedesle getiriyor. İstersen bisikletle getirsin. “küçük kız, yaşlarını silerek “isterim. Belki o zaman babama sarılırım. On dakikada olsa!..”

Bazen, sevgi paranın önüne geçebiliyor. Bazı aileler çocuklarına her türlü imkanı sağlıyor ama sevgisini veremiyor. Verilmeyen sevgi de, çocuğun ileriki yaşlarında kendini gösteriyor. Sevgisiz ortamların verdiği bunalım, çoğu zaman kalıcı olmaktadır.

              Sevginin manasını bilmek çok önemlidir. Sevginin hayat içerisinde nasıl bir rol oynadığı ne yazık ki, unutulmaktadır. Özellikle çocuklarına sevgi yerine, maddiyatı veren ailelerle, sıkça karşılaşmaktayız. Sevgisiz ortamlardan en çok  etkilenen çocuklardır.

            Aileler, sevginin çocuklar üzerinde yapacağı etkiyi, analiz etmelidir. Sevgisizlik, kör kuyularda oluşan rutubet gibidir. Rutubetinde insan sağlığına verdiği zarar ortadadır. Ruhen oluşan tahribatların telafisi mümkün değildir. Bu durumda psikiyatrisiler devreye girerek, zedelenen beyni tamir etmeye çalışır.  Zedelenen beyinlerin tedavi edilmesi uzun sürebilir bazen de, umutsuz bir vakaya dönüşebilir.

         Sevgisizlik sadece çocukları etkilememektedir. Beyninde sevgiye yer vermeyenlerin, beyninde akrepler yuva yapmaktadır. Akrepler yuva yapmakla kalmadığı gibi kötülük tohumları da kendilerine yer bulmaktadır. Önce beyin içi sevgi tohumuyla doldurulmalıdır. Beyinler, akreplerin, çıyanların yuva yapacakları yer olmamalıdır. Fitne fesadın  nefretin barınacağı yerde olmamalıdır.

Sevgiyle yoğrulan hayatların güvenli ve huzuru hiçbir yerde yoktur. Her nerede, her kim olursanız olun, sevgi gölünde yıkanmayı, sevgi tüyünden yapılmış elbiseyi giymeyi unutmayın. Çocuklarınızı sevgi ortamında büyütmenin farkına varın.