Turhan Eyüboğlu


Reklamlarınızı seyrettiğimde dalıp dalıp gidiyorum hayallere!

Reklamlarınızı seyrettiğimde dalıp dalıp gidiyorum hayallere!


Sevgili Türk Telekom

 

Reklamlarınızı seyrettiğimde dalıp dalıp gidiyorum hayallere! "Ne güzel hayatlar varmış! Ne kadar güzel hizmetler veriyorsun!" diye. Hatta zaman zaman kıskanıyorum. Keşke bizim ülkemizde de sizin gibi bir şirket olsaydı da biz de bu güzel insanlar için uyguladığınız hizmetten faydalansaydık!

 

Ne yazık ki benim yaşadığım ülkede sizin gibi hizmet sunan bir şirket yok. İşte onun için reklamlarınızı izledikçe hayranlığım kat kat artıyor size! "Neler yapmışlar, ne güzel hizmetler vermişler!" diye. Ne yazık ki benim talihsizliğim sizin hizmet verdiğiniz ülkede olmayışım!

 

Sizin reklamlara verdiğiniz paraya bakılırsa bütün altyapı hizmetlerini bitirmiş ve hız sorununu halletmişsiniz; hatta sizden hizmet alanları uçakta bile hizmet alınacak konuma getirmişsiniz. İnanıyorum ki hizmet verdiğiniz ülke sizinle gurur duyuyordur.

 

Reklamınızda anlatımınıza göre gece gündüz çalışıyorsunuz. Hizmet vermediğiniz ve dahası gitmediğiniz yer kalmamış. Ne güzel açıklamışsınız "Memleketin neresinde olursanız olun her şeye anında ulaşmak mı istiyorsunuz; siz yeter ki isteyin!" demişsiniz. Daha nasıl bir hizmet verilir, inanın bilmiyorum!

 

Bakın ben ülkemde üç yıldır bana hizmet veren şirketten istememe rağmen ne yazık ki kaliteli bir hizmet alamadığım gibi internetimin kesik olduğu sürece de paramı ödemek zorunda kalıyorum. Dahası da hizmet aracı olan kablolar çalınıyor, üç ay hizmetsiz kalıyorum ve bunu kanıtlamak için dilekçe vermek zorunda kalıyorum! Ne tuhaf değil mi?

 

Gerçi siz bunlara çok yabancısınız! Bu konuyu anlamanızı beklemiyorum! Çünkü sizin hizmet verdiğiniz ülkede bunlarla karşılaşmıyorsunuzdur! Onun için kusuruma bakmayın; bizim böyle sıkıntılarımız olduğu için yazmak zorunda kaldım!

 

Ha, unutmadan bir konuyu daha sizinle paylaşmak isterim. Bana verilen hizmetin 16 gb hızında olduğunun söylenmesine rağmen merak edip yaptırdığım hız ölçümünde ne gördüm biliyor musunuz? Taahhüt ettikleri hızı alamadığımı! Dahası da kaliteli hizmet alamadığıma mı? Yoksa beni aldatmalarına mı?Üzüleyim, diye kendimle çeliştim.

 

Halbuki siz de böyle şeylerin olması mümkün değil, değil mi? Çünkü ne güzel demişsiniz reklamınızda! "Sizin değer verdiğiniz ne varsa biz onun şirketiyiz!" diye. İşte bu lafları duyduğumda duygulanıyorum; ne güzel bir yere temas etmişsiniz. Biz aile alarak dürüstlüğe önem veriyoruz. Keşke bana hizmet veren şirket de buna önem verse...

 

Bakın bir şeye daha değinmek için yazıyorum. Tabi sizin hizmet verdiğiniz ülkede ben yaşamadığım için verdiğiniz o süper hizmetten faydalanamıyorum. O ülkede ne güzel bir hizmet veriyorsunuz ki bunu mesaj olarak reklamınıza koymuşsunuz. "Yeter ki sen iste, sen her şeyi iste. Hatta geleceği bile; çünkü Türkiye'nin milli değeri Türk telekom onun için var." Ne güzel söylemişsiniz!

 

Yine reklamınızda demişsiniz "Herkes hayat boyu senden bir şey ister. Asıl önemli olan şu! Sen ne istiyorsun?"İnanın bu lafları sizden duydukça acaba bize hizmet veren şirket sizin gibi düşünse diye içimden boş boş hayaller geçirdim.

 

Hatta biraz daha ileri gittim; acaba sık sık şikayette bulunduğumuz hız ve kesintiler için bize gelen kabloları -çok bir mesafe de yok- (1500mt) fiber yapmazlar mı ve santrali yenilemezler mi diye? Halbuki sizin söylemenize göre hizmet verdiğiniz insanların ne düşündüğüne ve ne istediğine kadar hizmet olarak inmişsiniz. Keşke burada olup da bize siz hizmet vermiş olsaydınız; ne güzel olurdu!

 

Bana hizmet veren şirket bizim ülkede önceki yıllarda satılmıştı, daha iyi hizmet verir, diye. Sonra basından duyduğumuz kadarıyla şirketi alanlar şirketin içini boşaltarak ülkeden kaçmış. Uzmanların demesine göre de değerli olan şirketi az değere sattık. Daha sonra değersizleşmiş bir şekilde geri aldık.

 

Onun için hizmet aldığımız şirket satıldığı süreden sonra altyapıya yatırım yapmadığı için bizler kaliteli hizmet alamıyormuşuz. Keşke siz Türkiye'ye gelseniz benim yaşadığım Trabzon'un ilçesi Maçka'ya hizmet verseniz de ben de yaşadığım bu yerde sizin o süper hizmetinizden faydalansam... Ne güzel olurdu!

 

Acaba böyle bir girişimde bulunmanız mümkün olur mu? Bize büyük bir iyilik yapmış olursunuz. Evim Maçka merkeze 1500 metre uzakta. Benim kaliteli ve hızlı bir hizmet almamın yanında, aklımda kaldığı kadarıyla hizmet alamayan Ocaklı mah., Yazlık mah., Bağışlı mah., Dikkaya mah., Örnekalan mah., Güney mah., Boğuşlu mah., Ormanüstü mah., Kiremitli mah., Yaylabaşı mah., daha sayamadığım çok mahalle var.

 

Unutmadan şahit olduğum için söyleyeyim! Bilgisayarda bulunan bilgiye göre şebeke var! Görülen yerlerde kablo arızası olmasından dolayı uygulamaya gelindiğinde hizmetin alınamadığını söylemek isterim. Bu arada bu sorun iktidar milletvekiline söylendiğinde "Olur mu öyle şey? Bu zamanda böyle bir sorun olmaz!" dedi. Doğrusu ona kızamadım; zira bu zamanda böyle bir sorun olmaz, doğru diyor. Bir de gerçeklerden haberi olsa iyi olurdu. Ne de olsa milletvekili.

 

Biliyorum sizin ilginiz olmadığı halde bunları size yazdım. Ancak reklamlarınızda verdiğiniz hizmete hayran kalmamak mümkün değil! Sizi meşgul ettiğim için kusura bakmayın! İnşallah bir gün sizin verdiğiniz hizmeti veren bir şirketimiz olur. Gerçi bize hizmet veren şirketin başında da Türk yazıyor! Zaten tercih etmemizin tek nedeni de bu idi! Tabii size yazmamın da nedeni markanızın önünde Türk yazmasıydı!

 

Türk Telekom değerli hissettirir. Ne güzel slogan! Biz Maçkalılar bu hizmet alanında niye kendimizi değersiz hissediyoruz?