DUYGU KARAHASANOĞLU


OYUN BAHÇESİ BÜYÜK

ABD her zaman ki yüzünü bir kez daha gösterdi. Suriye´yi laboratuvara çevirerek istediği deneyi yapıyor. Türkiye´nin Fırat Kalkanı operasyonundan sonra ABD ile Rusya Suriye´de yedi günlük ateşkes kararı aldı.


                                          OYUN BAHÇESİ BÜYÜK

 

                              ABD her zaman ki yüzünü bir kez daha gösterdi. Suriye´yi laboratuvara çevirerek istediği deneyi yapıyor. Türkiye´nin Fırat Kalkanı operasyonundan sonra ABD ile Rusya Suriye´de yedi günlük ateşkes kararı aldı. Hem de bu karar tam da Türkiye´nin Fırat Kalkanı operasyonunun yaptığı döneme tekabül etti.

Yaklaşık altı yıldır Suriye´de süren savaşta ölenlerin sayısı dört yüz otuz sekiz bin oldu. Yaklaşık bir milyon Suriyeli evsiz kaldı. Üç milyondan fazla mültecide Türkiye´de yaşıyor. ABD, her zaman yeni senaryo yazarak oyuncu kadrosunu değiştiriyor. Türkiye 15 Temmuz karanlık geceden sonra tüm dünyaya nasıl bir ülke olduğunu gösterdi. ABD,  tüm bunlara rağmen Ortadoğu´da ki, fitili ateşlemekten vazgeçmedi. Her defasında ateşi daha da büyüttü. Suriye de bir haftalık ateşkes oluyorsa, neden savaş bitmiyor ve Türkiye´de ki mülteciler vatanlarına geri dönmüyor.

Tüm bunların elbette bir nedeni vardır. Amerika´nın  en büyük oyun bahçesi Ortadoğu´dur. Ürettiği silahları hiç düşünmeden oyun bahçesine götürüp, kurduğu örgütler arasında pay ederek, satışını gerçekleştiriyor. Bu arada hazinesi de dolduruyor.

                      ABD, son yılların en büyük mali yardımını İsrail´e yaparak, Ortadoğu´yu bir kez daha karıştırmayı hedefliyor. İsrail, terör  yaratma konusunda deneyimli. Her türlü terörü yaratarak, diğer ülkelere yaymaktadır.

                      Suriye´nin savaşa sürüklenmesinde rol oynayan paydaşlar, kendilerine göre bir takım kararlar alıyor. Bunların içerisinde belli bir süreliğine ateşkes kararı da mevcut. Ateşkes yapmak bu kadar kolaysa, neden 2011 yılından beri Suriye´de savaş sürüyor? Neden masum insanlar, bilmedikleri bir savaşın içerisinde inim inim inliyor. Neden milyonlarca masum insan göç ediyor?

Tüm bu soruların cevabı vardır. Ancak menfaat devreye girdiğinde sorular da cevaplarda unutulur.              Türkiye baştan beri Suriye´nin toprak bütünlüğüne dikkat çekti. Her platformda dile getirdi. Ancak batı umursamaz  hal ve tavırlar sürdürdü. Batının ve ABD´nin oyunu Türkiye´yi bir Suriye, bir Irak gibi yapmaktı. Bunu başaramayınca, ne yapacaklarını bilmez bir tavır içinde bir gün ateşkes, ikinci gün ateş, demektedirler. 

                        Türkiye´nin, istikrarlı büyümesi batının işine hiç gelmiyor. Bu yüzden içişlerine karışacak kadar ukala şan batıya gereken cevap verilmektedir. Terör örgütlerine yardım ve yataklık eden belediyelere atanan kayyumları içine sindiremeyen batı ve ABD, saldırmayı kendinde hak görecek kadar ileri gidiyorlar. Bilmiyorlarsa, hatırlatalım, Türkiye bir hukuk devletidir. İster kabul edin ister kabul etmeyin. Seçilmiş belediye başkanları  görevini yapmazsa, atanan kişiler o görevi yürütür. Hukuk böyle işler.

                        ABD, Ortadoğu´dan elini eteğini çekmedikçe, o bölgelere barış gelmesi mümkün değil. Her gün göz yaşı, her gün ölüm, arasında yaşam sürmenin zorluğunu yüreklerinde yaşayanlar bilir. Başka ülkelerde mülteci olmanın zorluğunu da, yine o insanlar bilir.

ABD; baktı ki, PKK, PYD oyunu tutmadı. DAEŞ´da darbe üzerine darbe alıyor. En mantıklı ve en kısa yöntem İsrail´i tekrar devreye koymak! İsrail´e 36 milyar dolarlık mali yardım.

 Hayırlı olsun efendiler!..