Turhan Eyüboğlu


Maçka'nın Kahramanı

Maçka, tarihi boyunca çok kahramanlar yetiştirmiştir.


Maçka'nın Kahramanı

 

Maçka, tarihi boyunca çok kahramanlar yetiştirmiştir. Değişik vesilelerle yazılarımla size onları tanıtmaya çalıştım. Benim ve "Maçkalıyım." diyen herkes için çok değerli insanlar olduklarına inanıyorum. Onlarla bir Maçkalı olarak gurur duyuyorum.

 

Bu zaman diliminde takip ettiğim bir isimsiz kahramanı size tanıtmak isterim. Yaşadığımız zaman diliminde bir antrenörün, bir ilçenin geleceğine nasıl katkısı olduğuna şahit oldum.

 

Gerekli bilgiyi bilim ışığında sporcunun başarısı için kullanmasına şahit oldum. Daha sonra bu bilgileri spor becerileri ve stratejileri ile birleştirerek ve farklı mizaçlarda bulunan küçük sporculara uygulamasına şahit oldum. Ve bu hizmeti verirken hiçbir karşılık beklemediğine şahit oldum.

 

Yıllardır bu azmini ve çalışkanlığını, Maçka'ya verdiği karşılıksız hizmeti, tam anlamıyla gören veya taktir eden olmuş mudur inanın tam olarak bilmiyorum!

 

Gözlediğim kadarıyla muhtemelen çokça kalbi kırılmış, çokça hayal kırıklığına uğramış, iyi niyeti çokça suistimal edilmiştir! Bütün bunlardan daha acısı ise ona değer verildiğine bir kere olsun şahit olmuş mudur, inanın onu da bilmiyorum!

 

Bazen kendi kendime "İyi insan olmak çok önemlidir!" derim. Bazen de iyi insanların insanlığa fazla gelişine şahit olurum. İşte böyle yaman bir çelişkidir insan olmak ve karşılıksız hizmet vermek!

 

Zamanın hızına kendi egosunu aşılayabilmek ve kibrin her tarafından aktığını gördüğümüz yüzlerce insanın çevremizde olduğu bu dönem o, hiçbir zaman kibir yapmayarak Maçka'nın gencecik insanlarına kendi olanaklarını da seferber ederek hep hizmet etmiştir.

 

Anladığım kadarıyla dünyaya kendi gözlerinden bakmayarak, bu gencecik sporcuların gözleriyle de bakma becerisini gösteren ve onun için mücadele eden bir kahramandır!

 

Bazı insanlarımız, bazılarının hoşgörülü diye sürekli hoşgörüsünün sınırını ölçer; fedakar diye sürekli bir şeyler vermesini ister! Sabırlı diye sabrının gittiği yeri her seferinde daha ileri gidecek şekilde zorlar! Ancak bu fedakarlıkta bulunanın ne düşüncesine önem verir, ne takdir eder, ne de över! İşte geldiğimiz yer ne yazık ki burası!

 

Onun için samimiyet, dürüstlük, empati, farkındalık, sevgi, anlayış gibi kavramları iyi anlayan, bünyesinde sindireni gördüğümüzde toplum olarak bu insanlara sahip çıkarsak, bu insanların sayısını artırırsak, aynı zamanda da gençlerin örnek alacağı insanları çoğaltmış oluruz.

 

Senin sürekliliğin, azmin sayesinde yetişecek ve gurur duyacağımız sporcuların olacağına eminim. İyi ki varsın Nazmi  Odabaş Hocam!