DUYGU KARAHASANOĞLU


MAÇKA, TERÖRİSTLERİN NEFES ALACAĞI BİR İLÇE DEĞİLDİR

Dilimiz söylemeye, kalemimiz yazmaya varmıyor!


MAÇKA, TERÖRİSTLERİN NEFES ALACAĞI BİR İLÇE DEĞİLDİR

 

                  Dilimiz söylemeye, kalemimiz yazmaya varmıyor! Ancak Maçka´da bir yılda altı şehit verildiği gerçek!

Maçka, terörle anılır oldu. Oysa turizmiyle anılan Maçka´nın terörle anılır olması kabul edilir bir şey değil.

                 Kanlı örgüt PKK´nın bir gün Maçka´da eylem yapacağı hiç akıllara gelmezdi. Maçka, dağlık olabilir, sık ağaçlı ormanları olabilir, ancak terör örgütü PKK´nın barınabileceği bir yer asla olamaz.  

Bölücü terör örgütünün Maçka´ya kadar inmesi ve eylem yapması akıllarda soru işareti bırakıyor. Önce Sümela Manastırı civarında sonra Vazelon Manastırı civarında eylem yapan teröristler, bu yıl Maçka´ya üç şehit bıraktı. Geçen yıl da üç şehit veren Maçka bir yılda toplam altı şehit verdi.

Maçka son olayda ilk sivil şehidini verdi. On beş yaşındaki Eren Bülbül, geride gözü yaşlı bir anayla on iki kardeş bıraktı.

                Maçka´nın dünü ve bugününe bakıldığında bir terör örgüt üyelerinin asla bu ilçede barınamayacağı söz konusudur. Ne var ki, Maçka turizmiyle kendinden söz ettirirken şimdi terörle anılması kabul edilir bir durum değildir.

Teröristlerin ne şekilde barındığı, nasıl iletişim sağladıkları araştırılmalıdır. Güvenlik açısından son derece güvenli olan Maçka neden bugünlerde güvenlik zaafı yaşıyor?

             Maçka geldiği bu durumdan bir an önce kurtulmalıdır. Bazı insanlar kendine göre kurgu yapıp, çevresindekilere anlatıyor. Artık herkes diken üstü oldu. PKK terör örgütü geldiği gibi bu topraklardan geri gitmelidir. Bunun başka bir yolu yok. Bu konuda kime ne görev düşüyorsa, yerine getirmelidir. Siviliyle, güvenlik güçleriyle  top yekun koordineli hareket edilmelidir.

 Maçka´nın dağları, yaylaları alçak teröristlerin dolaşacağı ve nefes alacağı bir yer değildir. Her defasında vur kaç yapan  kalleş teröristler bir an önce bulunup, altı şehidin kanı onlardan sorulmalıdır. Artık tahammül kalmadı.

                  Maçka terörle anılmak istemiyor. Bu konuda bıçak kemiğe dayandı. Bu hainler kesin yakalanıp, hak ettikleri cezayı almalıdır.