DUYGU KARAHASANOĞLU


İLLEDE SİLAH PAZARLAYACAKLAR

Türkiye yıllardır Suriye´de uçuşa yasak güvenli bölge oluşturulmasını dile getirdi. Ne var ki, bugüne kadar net bir adım bu konuda atılmadı.


İLLEDE SİLAH PAZARLAYACAKLAR               

 

                    Türkiye yıllardır Suriye´de uçuşa yasak güvenli bölge oluşturulmasını dile getirdi. Ne var ki, bugüne kadar net bir adım bu konuda atılmadı.

Newyork´ta  BM toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha BM kürsüsünden seslendi. Toplantıya katılan ülke liderleri hak verse de, uçuşa yasak bölge konusunda bir ilerleme kaydedilmedi.  Fırat Kalkanı operasyonunda kararlı olduğunu sürekli söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın beşten büyük olduğunu ifade etti.

Batılı devletler, silahlarını Ortadoğu´ya satabilmek için her türlü görüşmelere kulaklarını tıkadılar. Sözde hak verip, uygulamada bir arpa boyu yol almıyorlar. Suriye´nin öyle yada böyle savaştan arınması gerekir. DAEŞ, IŞİD, PYD, YPG terör örgütlerine silah sağlayanlar, bu sevdadan vazgeçmeli. İlle de silahlarını pazarlayacak yer arıyorlarsa, kendi ülkelerinde bir kenti seçsinler.

                   Ortadoğu´da akan kanların haddi hesabı yok. Ateş altında kalan her ülke acı feryatlara sahne oluyor. Umuda yolculuğa çıkan altı yüz mülteciden kırk beşi Akdeniz´in serin sularında kaybolup giderken, batılı güçler, neyin peşinde?

Her birimiz dünyalıyız, doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi. Farklı coğrafyalarda, farklı iklimlerde yaşasak da, nefes alıp verdiğimiz tek yer dünyadır.

Bunca eziyet, bunca şiddet, bunca zulüm, bunca ölüm, bunca göz yaşı? ne için?!

Arap baharıyla değişim rüzgarlarından etkilenen bir ülke de hiç kuşkusuz Mısır´dı. Mısır´da yaşananlar duruldu mu? Elbette hayır. Seçilme iktidara gelen Mursi´yi görevden alıp, yerine Sisi´nin gelmesi Mısır´ı düzelti mi? Halk Sisi´yi istemediğini her defasında yaptıkları mitinglerde dile getirdiler. BM toplantısında Sisi´nin kürsüye çıkması kendi halkının tekrar meydanlara çıkıp eylem yapmasına neden oldu. ?Özgürlük istiyoruz? pankart açmaları da, olayın hangi boyutta olduğunu gösterdi.

İnsanların rahat huzurlu yaşaması batıyı oldukça rahatsız ediyor. Her defasında fitne fesat yayması, sadece o bölgede yaşayanlara değil, tüm insanlığa yayması demektir. Fitne fesatla insanlığı öldüren bu düşünceler sadece şeytana hizmet etmekten başka bir şey değildir. İnsanlığın geldiği bu noktada tüm ülkeler pay çıkarması lazım. Gelişmişliğin yada gelişmemiş ligin  terazisini kim neye göre ölçüp tartıyor.

Bugünkü savaşların bir çoğu Müslüman ülkelerde yaşanıyor, neden?  Ortadoğu´yu kan gölüne çevirip, kaos ortamından silah satmak batılı güçlerin işine geliyor da ondan.

                   Türkiye, Fırat Kalkanı operasyonunda temizlediği bölgelere yerleşen Suriyeliler hayatlarından oldukça memnun. Cerablus ve civarı güvenli bölge olunca Menbiç ve köylerinden kaçan Suriyeliler Cerablusa gidiyor. Bunlar nereden kaçıyor. Tabii ki terör örgütlerinden. Öyleyse Suriye´de uçuşa yasak bölge yapma zamanı geldi geçti.