Osman Konak


HİKMET KÜÇÜK

BERBER-KUAFÖR


HİKMET KÜÇÜK

BERBER-KUAFÖR

10 Mayıs 1950’de Maçka Yukarıköy köyünde dünyaya geldim. 1953’de Yeşilyurt(Hacavera)köyüne göç ettim.Çocukluk yıllarım aynı köyde ailem ile beraber geçti. 1959 yılında Örnekalan(Mağura)köyünde İlkokula başladım.

İlkokul öğretmelerimden bazıları ise İlyas Karsan, Turan Özdemir, Fikret Sönmez, Halit Yaşar Özdemir’dir. Okul dışındaki günlerimde babam ve annem ile birlikte Şolma yaylası, Kulindağı yaylasında inek bekleyerek günlerimi geçiriyordum.

1964’de ilkokulu bitirdikten sonra aynı yıl Erzurum Yavuz Selim öğretmen okuluna girdim ve 2 yıl bu okulda okudum.Bir yaz tatilinde İstanbul kınalı adada bulunan akrabalarımın yanına gittim.Yaz aylarında hem tatil hem de para kazanmak adına “Amerikalı Madam Alis” adında bir kuaförün yanında çalışmaya başladım.

             Buradaki çalışmam benim için bir dönüm noktası oldu. Babamın maddi durumu iyi olmadığı için genç yaşımda para kazanmak benim için güzel bir olaydı. Bir daha Erzurum Öğretmen okuluna dönmedim ve ilk kuaförlük mesleğine burada başlamış oldum. 3 yıl kadar burada mesleğime devam ettim.

           1969’da İstanbul Hilton otelinde bir yarışmaya girdim.Burada yapılan Bayan kuaförlüğü yarışmasında birinci oldum. Mesleğimin yanında yarım bıraktığım o dönemin lise(Öğretmen Lisesi) eğitimimi tamamlamak için İstanbul Şişli Terakki lisesini dışarıdan devam ederek bitirdim.

İstanbul ilinde farklı ilçelerde hem bayan kuaförlüğü hemde erkek kuaförlüğünü devam ettirdim. 1969 yılı sonunda Fransa’nın başkenti Paris de 3 yıl Orvon kuaför salonunda çalıştım.Daha sonra yeniden Türkiye’ye döndüm.

İstanbul’a döndükten sonra askerlik görevimi tamamladım. Askerlik dönüşü yeniden İstanbul da kendime ait kuaför salonu açarak esnaflık yaşantımı bu şehirde devam ettirdim.İstanbul ilinde Kuaförler odası tarafından düzenlenen 22 yarışmaya katıldım ve birçok başarılar elde ederek derece yaptım.Kültür bakanlığının düzenlediği bir yarışma sonucunda derece yaparak Japonya’ya gönderildim.Tokyo da 3 gün kaldım ve dünyanın en güzel şehirlerinden bir olan Tokyo’yu görme fırsatını yakaladım. Daha sonraki yıllarda İngiltere’de yapılan bir yarışmada ise 3 oldum.

Bir süre sonra İstanbul’dan ayrılarak Bursa çelik palas otelinde ve Büyük Samsun otelinde kuaför salonu açarak mesleğimi buralarda icra ettim.

           1981’de gurbet ellerindeki meslek hayatımı noktalayarak doğduğum topraklara geri döndüm. Maçka ilçe merkezinde hem bayan kuaförü, hem erkek kuaför salonu açarak ilçe halkına hizmet etmeye başladım.

           2011’e kadar Maçka ilçe merkezinde mesleğimi ilçe halkıma hizmeti ön planda tutarak devam ettim.Evli ve 2 erkek 1 kız çocuk babasıyım. 2011 yılından sonra meslek hayatımı sonlandırdım. Şimdilerde bir emekli olarak aynı ilçede bazen köyümde bazen ilçe merkezinde yaşamımı sürdürmekteyim…