Varol Uzlu


HESAPLAŞMA..

yeni bir yıla daha başladık.umutlarımızı yeni bir ışık görür diye tekrar tazeledik.


HESAPLAŞMA..

 

    yeni bir yıla daha başladık.umutlarımızı yeni bir ışık görür diye tekrar tazeledik.

  Yine bir seçim süreci daha geldi herkes işini bıraktı bu seçim için yaşamaya başladı. 6 ay öncesinden bir seçimi yaşamaya başlamak sanırım bizim gibi bütün meselelerini aşmış ileri düzeydeki bir toplumun eseri!

  Hep geçmişten dem vuruyoruz.


   Metrekare sine en çok sanatçı düşen şehir olarak yıllardır övünüp duruyoruz.eski Trabzon´u anlatıp yıkılan opera binasından başlayıp kültür ve yaşamın çok renkli olduğunun serzenişini yaparız...bir kısmımızda fatih in fethettiği Yavuz Sultan Selimin valilik yaptığı Kanuninin doğduğu şehir olarak mikrofonik sloganlar atar..

  Antik kültürünü konuşuruz imparatorluklara başkent olmuş,ipek yolunun geçtiği Venedik ve Cenevizlilerin ticaretinin merkezi olduğunu anlatırız.birçok gezginin ve düşünürün Trabzon hakkındaki verilerini ve anılarını belirten eserlerin olduğunu söyleyip durduk hep...

 Ve Trabzonsporu üreterek bir spor kültürünü de iyi kötü oluşturduk..

  Denizi ve yaylaları ile kültürel antik eserleri ile bulunmaz bir cennet olan  Trabzon´u en sonunda ne hale getirdik..

.3 yıldır bir türlü restorasyonu bitmeyen Sümela manastırı bir türlü açamadık ve..uzun göl gibi bir doğa harikası yeri taş gölü haline çevirdik.her yer otel oldu. yerli turistin yüzüne bakan yok..hiçbir kontrol yok Müslümanlıktan dem vuran bu millet Arapları ne kadar daha araklarım peşinde..

 

 Diğer taraftan da bizim Trabzon derneklerimiz olmayan peynir ve yağımızla memleketimizi büyük şehirlerde Trabzon günleri düzenleyerek sözde tanıtımını yapıyorlar..

 

 

Hiçbir sanatsal ve kültürel bir oluşumun içinde olmayan bu dernekçikler sistemin maşası olmakla rant ve siyasi menfaatin peşine düşmüşler.ama sorsan "bize her yer Trabzon´ diyecekler..

 

 Bu ülkenin ve şehrin daha samimi insanlara ihtiyacı var.işini gerçekten iyi yapan toplumun menfaatini düşünen,betona değil insan kalitesine yatırım yapacak bunu görecek ve düşünecek yöneticilere sanatçılara ve bilim adamlarına ihtiyacı var..gerisi teferruattır..

 

 Varol uzlu