DUYGU KARAHASANOĞLU


HESABINI VERECEKLER

Bu nasıl bir beladır ki Türkiye´nin yakasından düşmüyor?


                               HESABINI VERECEKLER

 

 

                         Bu nasıl bir beladır ki  Türkiye´nin  yakasından düşmüyor? Batı ülkelerinin terör örgütlerine destek çıkması, olayları bu noktaya getirdi. Ortadoğu´yu kana bulayan ülkeler, bir gün bunun hesabını vermek zorunda kalacak.

                        Türkiye yıllardır terör belasıyla mücadele etmektedir. Vatan uğruna verdiği şehitlerin kanı asla yerde kalmadı ve kalmayacaktır. Şırnak´ta kalkışından üç dakika sonra  yüksek gerilim hatlarına takılıp düşen helikopterde bulunan on üç vatan evladı şehit düştü. Türkiye´nin ciğerleri bir kez daha yandı. Her birinin öyküsü farklıydı. İçlerinden birisi de, Tümgeneral Aydoğan Aydın´dı. Paşa, PKK terör örgütlerine göz açtırmadığı gibi onların korkulu rüyası olmuştu. Her operasyondan sonra başarılarına bir başkasını ekliyordu. Kato´da, Sur´da, Cizre´de daha bir çok yerde kahramanlık destanları yazan bir paşaydı.

Aydın paşanın şair özelliği de vardı.  Üsteğmenken yazdığı şiir bir çok şeyi anlatıyordu.

 "Doksan kişiydik biz o gün. Aç, susuz, uykusuz.
  Nasır tutmuş ayaklarla, yürüyorduk kaygusuz.
  Sis, çamur, kanla, terle, üzerindeydik bulutların.
  Ayrım Hanke Yaylası´nda, yeşerirken umutlarım.
  Soğuk namlular elimizde, yürüyorken dağlara.
  Şehitlerden selam geldi, savaşan tüm sağlara.
  Uzaklarım yakınlaştı, inancımla, davamla.
  Uyan Hanke geliyorum, heybetimle, havamla."

                 Helikopterde bulunan diğer şehitlerinde başarı öyküleri, hafızalardan hiç silinmeyecek. Jandarma´nın ilk kadın komutanı Yarbay Songül Yakut´un öyküsü bir başkaydı. Mesleğini delice seven onurlu bir Türk subayıydı. FETÖ kumpas davalarında görevden ihraç edilerek çok sevdiği üniformasından uzaklaştırılmıştı. Ancak Yakut yılmadı hukuk mücadelesi verdi. Sonunda başardı. Hem mesleğine hem de üniformasına kavuştu. Başarılarına yenilerini eklemek için durmadan çalıştı.

   Helikopterde bulunan şehitler Tümgeneral Aydoğan Aydın, Albay Oğuzhan Küçükdemir, Albay Gökhan Peker, Yarbay Songül Yakut, Binbaşı Koray Onay, Yüzbaşı İlker Acar, Yüzbaşı Nuri Şener,Başçavuş Mehmet Erdoğan, Uzman Çavuş Zeki Koç, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak, Pilot üsteğmen Abdülmüttalip Kesikbaş, Başçavuş Fevzi Kıral, Pilot Uzman Çavuş Hakan İncekal.

                  Türkiye´nin sınırlarında asla bir terör ülkesi kuramayacaklar. Biz bu vatanı şehit kanlarıyla kazandık. Yine şehit kanlarıyla koruyoruz. Terör örgütleri ve iş birlikçileri ne yaparsa yapsınlar, Türkiye´den bir karış toprak alamayacaklar.