Fatma Karahasanoğlu


GAZETECİLERE ROZET TAKILDI

GAZETECİLERE ROZET TAKILDI


                              GAZETECİLERE ROZET TAKILDI

 

                      Trabzon Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu iş başı yaptıktan sonra bir çok etkinliğe imza attı. Bunlardan biri de, cemiyete üye kayıtlarıydı. Üyelikleri kabul edilen gazetecilere rozet töreni düzenlemesiydi. 

                     Trabzon 1461 cafe de yapılan rozet töreni oldukça eğlenceli ve neşeli geçti.

1461 cafeden  içeri girdiğimde yüzümü sıcaklık okşadı. Buz gibi olan yüzüm bir anda neye uğradığını şaşırdı. Cafe sahibi Murat Keskin, gelen gazetecileri kapıda karşılayıp, hoş geldin diyordu. Beni de önce Murat kapıda karşıladı. Ardından gazeteci arkadaşlar karşıladı. Aheste, aheste yanan sobanın yanına geçip büyük koltuklardan birine oturdum. Ellerim de çok geçmeden sıcaklıktan nasibini aldı.

Gazetecilere özenle hazırlanan masalarda dikkatimden kaçmadı. Kimin nerede oturacağı önceden  belirlenip, isimler hazırlanmıştı.

1461 Cafeye birer ikişer gelen gazeteciler yerlerine geçmeden önce ayak üstü çay eşliğinde sohbet etme imkanı buldular. Uzun süre görmediğim Bayrak FM yöneticisi Kenan Sarı´yla sohbet etme imkanı buldum.  Çok geçmeden yanımıza Büyükliman gazetesi yöneticisi Ahmet Kamburoğlu geldi.  Onunla da ayak üstü sohbet ederken Gazeteciler Cemiyeti başkanı Yusuf Turgut geldi. başkanla da hal hatırdan sonra yerlerimize geçtik. 

Yemek yine sohbet ortamında geçti. Birbirini uzun  süre göremeyen gazeteciler, bol bol muhabbet etti. Muhabbetin olmadığı bir yerde sıcaklıkta olmaz. Muhabbet sıcaklığı, sıcaklıkta muhabbeti getirir. Yudumlanan çaylar, sohbeti koyulaştırırken, koyulaşan sohbette derinlikteki sorunları gün yüzüne çıkarır. Türkiye´de yada dünyada yaşananlar tek teke ele alınıp, çözüm önerileri getirildi. Fikir alış verişinde bulunurken, Türkiye´de ki bir çok olayın gün ışığına çıkması gerektiğinin alt çizildi. 

               Bir araya gelen gazeteciler, bir anlamda günün yorgunluğunu da atma fırsatı buldu. Gecenin sunuculuğunu üstelenen Canan Kalaycı, kendi üslubuyla önce rozet alacak olan gazeteciyi ardından rozeti takdim edecek olan gazeteciyi sahneye davet etti.

Gazetecilerin her biri kendine göre heyecanlıydı. 19 yaşında olan  Mustafa diğerlerine göre daha heyecanlı ve gururluydu. Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin en genç fahri üyesi olma unvanını da alan Mustafa, yakasına takılan Gazeteciler Cemiyetinin rozetine baktıkça gururu daha da arttı.  Mustafa´nın  mavi gözleri daha da parlaklaştı.

Oturduğum masada ki gazetecilerin bir çoğu yeni rozet almıştı. Bunlardan biri de Meryem´di. O da  Mustafa gibi heyecanlı ve gururluydu.  Yakasına takılan rozete defalarca baktı. Mutluluğu diğer gazeteciler gibi gözlerinden okundu.

                  Rozet takma töreni sona erdikten sonra canlı müziğe geçildi. Gazeteciler, müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

 

25.11.2016                                                        FATMA KARAHASANOĞLU