DUYGU KARAHASANOĞLU


FEDAKARLIK ZAMANI

FEDAKARLIK ZAMANI


FEDAKARLIK ZAMANI

 

                     İbrahim Ethem, üzgün bir şekilde oturan adamın yanına giderek;  “sana üç soru soracağım.  Dünyada bütün hadiseler takdiri ilahi  olmadan meydana gelebilir mi?”

Üzgün adam; “hayır” diye yanıtlar.

İbrahim Ethem ikinci sorusunu sorar; “sana ayrılan rızkı başkası yiyebilir mi?”

Üzgün adam; “hayır” diye yanıtlar.

İbrahim Ethem, “sana verilen ömürden kısalma olabilir mi?”

Üzgün adam; “hayır” diye yanıtlar.

İbrahim Ethem, “ o halde niçin üzülüyorsun?.”

                       Dünya hayatı böyle süre gelir.  Yaşanan her şey insanoğlu için değil midir? Dün farklı, bir olay yaşanır, bugün ayrı bir hayat sürdürülür. Her gün aynı olmadığı gibi düşüncelerde ayını değildir. Var olan dünya hayatından sora ahiret hayatı başlayacaktır. Her fani de, ölümü tadacağını bilir.

Dünyaya merhaba derken, elveda denileceği de, aşikardır.

                      Dünya salgın hastalıkla büyük bir mücadele veriyor. Her ülke kendi can pazarını yaşarken, sağlıkçılar canla başla çalışıyor. Virüse karşı amansız bir mücadele devam ederken, Türk bilim insanları insanlığı bu virüs pençesinden kurtarmak için aşı ve ilaç çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Korona virüsünün üstesinden gelinecek ama bir çok can da kaybedilecek. Hızla yayılan bu virüs gittiği yerlerde büyük yıkım yaşatmaktadır. Alınan tedbirler ve önlemlere harfiyen uymak zorundayız.   “bana bir şey olmaz” üslubundan vazgeçilmelidir.  Evde kalmak sanıldığı kadar korkunç bir şey değildir. Evde kalarak, bir çok uğraş bulunabilir. Evlerde vakit geçirmek hem  ruhu hem de bedeni zinde tutmaktadır.

Kişi kendine göre farklı uğraşlarla zamanı iyi kullanabilir. Bunun içerisine sığdırabileceği bir çok uğraş vardır. Yemek temizlik yapmak bunların başına gelebilir. Ne kadar hijyen olunursa, o kadar evler sevimli ve huzurlu olur.

Panik yapmadan, korkuya kapılmadan, evlerimizde güzel vakit geçirebiliriz bunun yanında kitap okumak da, farklı dünyaların kapısını açacaktır.  Kitap okuyarak hayal dünyamız değişecek kendinizi farklı bir hayatın içerisinde bulacaksınız.

                         Güzel ve sağlıklı günler için fedakarlık yapma zamanı. İş işten geçtikten sonra hiçbir şeyin anlamı kalmayacaktır. Evde kalalım, sağlıklı olalım. Hem kendimizi hem de çevremizi koruyalım