Fatma Karahasanoğlu


DÜN, BUGÜN VE YARIN !..

DÜN, BUGÜN VE YARIN !..


DÜN, BUGÜN VE YARIN !..

 

                                Dün, bugün ve yarın!...

Dün; düşünceler deryasında savrulup, gidenler , bir gün mutlaka kendisine sağlam bir liman bulacaktır.

Dün neydi? Kendisini farklı görüp ve o farklı düşüncenin içerisinde kendine yön bulup gidenler farklı bir hayatın içerisine girer. Girdiği hayat inişli çıkışlı olsa da, bir yerde odaklanır. Sonra kendine başka bir yön bulmaya çalışır.  

Bunu kim yapar? Kişiliği zayıf olanlar. Hayat;  herkese aynı şeyi sunar. Ancak yaşam koşulları farklılıklar gösterdiğinden herkes ayrı bir yaşamın içerisine düşer. Kendi kendine konuşarak günlerini geçirmeye çalışanların akıbeti bellidir. Ne olduğunu eminim siz değerli okurlarımda anlamıştır.

Bugün; ne getirdi, ne götürdü? Öncelikle buna bakmak gerekir. kişiler ayrı olsa da, sevgi yumağının açamayacağı hiçbir şey yoktur. Gönüllerde sevgi varsa, merhamet vardır. Merhamet varsa, insanlık vardır. Ne yazık ki, günümüzde bir çok kişi de insanlık değerleri kalmadı.

Sokak köpeğini tüfekle öldüren  bir sağlıkçı olursa yorumu tamamen sizlere  bırakıyorum.  Şiddet tohumlarını ekip büyütmek günümüzde moda haline geldi. Sadece günümüzde değil, dün de şiddet tohumlarını ekenleri görmüştük. 

                 İnsan beyni, öyle hassastır ki, yaşadığı her olay iz bırakır. Bu izler kalıcı olmasa da, hasar bırakır. Her insan dönem dönem buhranlar geçirir. Bu buhranlar, çoğu zaman fark edilmez. Ne var ki , kişilerin toplumla olan uyumu yada kendisiyle hesaplaşması. Manevi boşluk içerisinde dönüp dolaşmasının ne büyük göstergelerindendir.  

At arabasıyla yük taşıyan adam,  yorgun düşüp yere yığılan atını defalarca  kırbaçlaması adamın nasıl bir buhran içerisinde olduğu açıkça ortadadır.

Yarın; ne olacağı bilinmez. Bilinen tek gerçek dün ve bugün sonrasında yarın olmasıdır. Yarın olduğunda neler olacak? Veya neler olmalı? Kurulan hayallerle bir şeyler yapılmak istense de,  yarını göremeyen bir çok can vardır. Değişmeyenleri tek tek sıralayacak değilim. İnsan beyni  öyle çalışıyor ki, dün  ve bugün yaşananlar aynen yarınlara aktarılıyor. Tabii her can için geçerli değil. Dünyayla bağlantısını koparan canlar için durum aynı değildir.