DUYGU KARAHASANOĞLU


CEHALET Mİ PARA MI?

Toplumda öyle insanlar var ki; zihniyeti, zihniyet değil. Nasıl mı?


CEHALET Mİ PARA MI?

 

                 Toplumda öyle insanlar var ki; zihniyeti, zihniyet değil. Nasıl mı? İlçede otopark yokken, araçlarını gelişigüzel yol kenarlarına park etmesi normal karşılanırdı. Ancak belediyenin otopark sorununu çözmesiyle araçların yol kenarına park etmesine gerek kalmadı. Durum böyle olunca, bir çok araç sürücüsünün zihniyeti hala eski taş kafa zihniyetinde olduğunu görmekteyiz.

                  Artık bu ilçede bir otopark var. Araç sahipleri de, bunu belleğine kazımalı. Otoparka girmeyen araçlar hala yol kenarına çekiliyorsa ki, çekiliyor derhal cezai işlem uygulanmalıdır. Bu görevde trafik polislerine düşmektedir. Yol kenarına park edilen araçlar trafik polisleri tarafından tespit edilerek, otoparka gitmeleri sağlanmalıdır. Araç sürücüleri itiraz ederse, trafik polisi gereken cezai işlemi yapmalıdır.

Otoparklar, araçların emniyeti içinde ayrıca önemlidir. Bu ilçede otoparka neden bu kadar araç sahipleri karşı. Aracını otoparka park edeceksin, yok kenarlarından aracın kurtulacak, “biri çarptı, birilerini rahatsız etti” sorularıyla beyinler meşgul olmayacak zaten otoparkın ücreti de fazla değil.

               İlçenin trafik sorunu sadece yol kenarlarına park edilen araçlar değil, akan trafikte gelişigüzel dönüş yapan araçlarda trafik akışını olumsuz yönde etkilemektedir. Yol, zaten dar. Bir de buna dönüş yapan araçlar eklenince trafik Arap saçına dönüyor. Bir araç sürücüsü hata yapıyor trafik allak bullak oluyor. Nerede trafik polisleri? Akan trafikte araçların dönüş yapması trafik kuralına göre uygun mu? uygun değilse bu araçlara cezai işlem uygulanıyor mu?

               Gerek ilçede ki araçlar, gerekse ilçe dışında gelen araçlar, otoparka girmelidir. Bir başka deyişle yol kenarlarına araçlar bundan böyle çekilmemeli. Yol kenarına çekilen araç sürücüleri şunu düşünmeli, çektikleri araç olumsuzluk yaratmaktadır.

Adamın kullandığı aracın fiyatı üç yüz bin, ancak otoparka beş TL vermekten aciz. Şimdi buradan soruyorum. Üç yüz bin TL’lik araç kullanan kişi beş TL vermekten neden imtina ediyor? benim aklıma o araç sahibinin oldukça cahil olduğu ve toplumda yaşamasını bilmeyen biri olduğu gelmektedir. Zaten cahil olmasa otoparka, aracını çeker.