Fatma Karahasanoğlu


BU VATAN BİZİM

ürkiye, terör örgütlerinin kökünü kazımaya kararlı. İstanbul´da Beşiktaş-Bursa maçından sonra canlı bombalar, Beşiktaş´ı kana buladı.


BU VATAN BİZİM

 

 

               Türkiye, terör örgütlerinin kökünü kazımaya kararlı. İstanbul´da Beşiktaş-Bursa maçından sonra canlı bombalar, Beşiktaş´ı kana buladı.

Otuz yedisi polis, kırk dört kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi yaralandı. Türkiye´nin dört bir yanına giden şehitlerin cenaze törenleri yürekli yakıp kavurdu. Babasız kalan çocuklar, baba özlemlerini ömürlerinin sonuna dek yaşayacaklar. Ömürlerinin baharında hayattan koparıldılar. Her birinin hayali, vardı.  İki ayrı yerde patlayan canlı bombalar, tüm hayallerini alıp götürdü. Eli kanlı terör örgütü PKK olayı üstlendi. 

Türkiye´yi kaos ortamına sürüklemek için her yolu deneyen PKK terör örgütü ve onu destekleyenler asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Türk milleti onlara izin vermeyecek. 15 Temmuz´da bunu tüm dünya  gördü.  Türk milletinin iman gücünün önünde hiçbir gücün duramayacağı bir kez daha gözler önüne serildi. Bu vatan kolay kazılmadı, sınırları şehit kanlarıyla çizildi. Çizgilerin üzerine yine şehit kanları dökülüyor.

??Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda ,

şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda!

Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Huda!.
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüdâ.?

          Türkiye Cumhuriyetine hiçbir ülke diz çöktürtemez. Eğer bunu düşünüyorlarsa, yanıldıklarını bir kez daha görmüş oldular.  

            PKK terör örgütü hiçbir zaman Kürtlerin hakkını korumadı. Sadece Avrupa´nın taşeronluğunu yaptı. Beşiktaş´ta şehit düşen kırk dört vatandaş farklı kentlerde toprağa verildi.  Terör örgütleri kendi menfaatlerini gözetir. Hiçbir Kürt vatandaşını düşünmez.

Bu vatanda Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Zaza, aynı bayrak altında yıllarca yaşadı ve bundan sonra da yaşayacak. Türkiye Cumhuriyeti  kimliği taşıyan herkes aynı haklara sahiptir. Bunu PKK´da bilmeli, PKK´ya destek veren ülkelerde bilmeli. Eğer bilmiyorlarsa, sorup öğrensinler.

             Farklı kılıklarla toplumun içine giren ajanlar, hala Türkiye üzerinde plan kurmaktadır. Özellikle doğu bölgelerine giden o ajanlar, halka fitne fesat sokmaya çalışıyor. 15 Temmuz´da parçalayamadıkları Türkiye´yi farklı planlarla karıştırmaya çalışıyorlar. Halk olarak bilinçli olmalıyız. Asla bu tip eylemlere prim vermemeliyiz.  Birlik beraberlik zamanıdır. Hangi siyasi görüş olursa olsun bugünler birlik günleridir. Vatan için tek yürek olma zamanıdır. Toprak bütünlüğümüze göz dikenlere gereken cevabı verdik tekrar vermek için hazır olmalıyız.

Bu vatan bizim, bu toprak bizim, bu ezan bizim.

??Ruhumun senden, İlâhi, şudur ancak emeli:
Değmesin mabedimin göğsüne nâ-mahrem eli.
Bu ezanlar -ki şehadetleri dînin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli??