DUYGU KARAHASANOĞLU


BİR ŞEY Mİ, DEDİNİZ?!

Belediye başkan adayları harıl harıl çalışmaya başladı. Esnaf ziyaretlerinin yanısıra hizmet vaadleri peşi sıra gelirken,  vatandaşta bu durumdan çok memnun.


                                              BİR ŞEY Mİ, DEDİNİZ?!

 

                   Belediye başkan adayları harıl harıl çalışmaya başladı. Esnaf ziyaretlerinin yanısıra hizmet vaadleri peşi sıra gelirken,  vatandaşta bu durumdan çok memnun. 

Mahalleler renkli görüntülere sahne olurken, başkan adayları bire bir vatandaşla konuşup, fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmiyor. 

Yüzler güleç, ancak gözler endişeli! Her aday, seçmenden oy isterken, yapacaklarından söz etmeyi de ihmal etmiyor. 

Seçim zamanı hep böyle olmuyor mu? Hiç kimse bunun aksini inkar edemez.  Diyelim ki etti, gerçekler her daim gerçektir. Olaylara yüzeysel yaklaşmak bir ilçeye edilen en büyük ihanettir. 

Hiç kimse kusura bakmasın olayları da, öteye beriye çekmesin. Eğri oturalım doğru konuşalım. 

Biz kimseyi suçlamıyor, suçlu ilan etmiyoruz. Herkes kendine göre bir değerdir.

 Amacımız Maçka’nın eksiklerini saptamak ve zaman içerisinde o eksiklerin giderilmesi için planlı bir çalışmanın yapılmasıdır. 

                        Ayrım yapmadan, birileri korunmadan hizmet edilmelidir. “o benden değil, o ondan, onu sevmem, o yaramaz, onun adamıdır, ona çalışır…” gibi düşüncelerle hizmet olmaz. 

Şu düşünce hakim olmalıdır; “birimiz hepimiz içindir.” Eğer bu söz yoksa, ilçeye yapılmak istenen hizmette yarım olur. 

Ha, diyeceksiniz ki, o tarafa hizmet yapıldı, bu tarafa yapılmadı. Benim de anlatmak istediğim zaten bu. Her mahalleye hizmet aynı oranda yapılmalıdır. Kimsenin bir başkasını dışlama hakkı yoktur. 

                      Makam koltuğuna talip olanlar, söylemek istediğimi çok daha iyi anlar. Olayları öteye beriye çekiştirmeden sorunların kaynağını bulur. 

Onu, bunu bilmem. İlçenin tüm topraklarına hizmet aynı oranda yapılmalıdır. Benim adamım değildir diyerek, hiç kimse hizmetten yoksun bırakılamaz. 

Mahallelerin; eksikleri, sorunları yerinde tespit edilip, gereken hizmetler yapılmalıdır.  “Orada tek ev var, oraya hizmet yapamam.” Gibi dar düşüncelerle hareket etmek bencillik ve kıskançıktır. 

Orada tek birev var derken, o eve elektirk ve su fatıuları çıkmıyor mu? O ev vergi ödemiyor mu? Tek olması bu faturların dışında mı kalıyor? 

Bu kadar basit ve cahilce yaklaşım bir ilçenin gerçek manada kalkınmasına engeldir.

                      Belediye başkan ve muhtar adayları, talep oldukları makamlara oturmadan önce kendini iyi bir sınavdan geçirmelidir. Hizmet etmek zor ve ağır bir iştir. 

İlçeye hizmet ederken, mevcut sorunlara, eğilmektir. Sorun çözülene kadar gece gündüz, onun üzerinde çalışmalıdır. İlçenin sorunlarına kendi öz sorunları gibi eğilmelidir.