Varol Uzlu


BİR DAHA ÇAL SAM!

1942 yapımı ünlü casablanca filminin efsane repliği.."bir kez daha çal sam.eski günlerin hatırına"savasın en zor günlerinde aşk üstüne çekilmiş güzel bir filmdi..


BİR DAHA ÇAL SAM!          

 

 

1942 yapımı ünlü casablanca filminin efsane repliği.."bir kez daha çal sam.eski günlerin hatırına"savasın en zor günlerinde aşk üstüne çekilmiş güzel bir filmdi.. 

    Casablanca,

  savaşın kötülüğünü pan zehirin sevgi olduğunu çok güzel anlatan  humprey bogart ın oyunculuğu ile birleşen başyapıt bir film ...

  Geçen hafta ülkemizde çok rastlanılmayan hoş görüntüler gördük..

 

Sevginin ve hoşgörünün en kıt olduğu bugünümüzde...ülkenin cumhurbaşkanın kendisi ile aynı düşünceleri paylaşmayan bir sanatcının konserine gitmesi ve ülke gündemine oturması oldukca düşündürücüydü..geldiğimiz bu hale bakarmısınız..haber dahi olmayacak bu konser ana haber bültenlerine ve tartışma programlarına konu oluyor..

 Yazık ne hale gelmiş bu toplum..

 ? Sayın Cumhurbaşkanı Fazıl Say konserine giderek toplumun geniş bir kesimine  önemli bir hoşgörü ve diyalog mesajı verdi. Ayrıca seçim döneminde tansiyonu yükseltmek isteyen çevrelerin elinden önemli bir kozu aldı. Ben Sayın Erdoğan´dan bu seçim sürecinde toplumun her kesiminden olumlu karşılık bulacak benzer çıkışlar bekliyorum. Çünkü Türkiye´nin bu mesajlara çok ihtiyacı var.

  

"Her şey bir yana, umutlarımız olmadan nasıl yaşayacağız? Geleceğe nasıl bakacağız? Bir ülke, kendi yüksek kültürü, halk müziği, sanat musikisi, batı müzikleri ile yerelden evrensele, muhteşem adımlar atabilecekken, sentezler ile dünyaya katkı sağlayabilecekken, kendi farklılıkları arasında kültürlerarası köprüler kurabilecekken, tuhaf bir uçuruma sürüklenmekte, ve hepimiz düşeceğiz."

  

  Düşmeden hepimiz sarılalım bu ipe yukarılara çıkalım ortak paydalarımız hep olsun kimseyi yaşantısı ile inancıyla değerlendirmeyelim üretene saygı duyalım ve destekleyelim..sanata ve sanatcıya ihtiyacımız var bu toplum yükselecekse önce sanatını geliştirecek..doğunun da batınında hakim olduğu sanatları biz daha iyi yapmalıyız biz anadoluyuz biz en zengin kültüre sahip olan bir toprak parçasın da yaşıyoruz.

  kısaca;

  anlamını içeriğini bilmediğimiz bir şarkıyı türküyü dinlediğimiz zaman ağlıyor ya da gülüp oynuyorsak elbette söylendiği dili bilmek zorunda değiliz. Olmak da zorunda değiliz; çünkü sanata dair her şeyin bir evrensel kuşatmışlığı vardır ve de biz bu ortak değerler tarafından kuşatılmış durumdayız.

  Barış türküleri ve şarkıları bugünlerde en çok özlemini duyduğumuz şeylerden, sanatın bizleri bölünmekten kurtaracağını düşünüyorum. Kendine has dil ve üslubuyla sanat pek çok gönül yarasına merhem olacaktır...

  O zaman diyorumki;   

          Bir daha çal; fazıl say