DUYGU KARAHASANOĞLU


BİLİYORUM ÇÜNKÜ DÜŞÜNÜYORUM

Kainatta zerre kadar yer kaplayan insanoğlu neyin mücadelesini yapıyor. Veya ne yapmaya çalışıyor?


BİLİYORUM ÇÜNKÜ DÜŞÜNÜYORUM

 

          Kainatta zerre kadar yer kaplayan insanoğlu neyin  mücadelesini yapıyor. Veya ne yapmaya çalışıyor? Etrafınıza bir bakın hayatın manası ve gayesi nedir? Eğer bunu başarabiliyorsanız,  bir şeylerin muhakemesini yapıyorsunuzdur demek.  Bu da doğru bir yol üzerinde ilerlediğinizi gösterir.

Birde işin ters tarafına bakalım. Zerre kadar yer kaplasa da, esip gürlemesi hiç de zerre kadar yer kaplamadığını beyan ediyor. Bunu da söylediğinizde ?vay efendim sen de ne çok şey biliyorsun´ evet biliyorum çünkü düşünüyorum. Var olan değerler nelerdir? Kimine göre yaşadığı olaylar, kimi ne göre de yaşamadıklarıdır. 

Beyninizi bu konularda hiç zorladınız mı? Zorlamaya gerek yok aslında. Düşünmek bile bazı düşünceleri kendiliğinden ortaya koyar.

            Hepimizin bildiği düşündürücü ve bir o kadar ders verici bir olayı paylaşmak istedim.  ?ormanda yangın çıkar. Tüm hayvanlar yangını söndürmek için seferber olur. Karıncada hızla adımlarla yangına doğru ilerler. Fil, karıncayı görür ve sorar. ? sen nereye gidiyorsun?´ Karınca; ?yangını söndürmeye gidiyorum.´ Fil, gülerek; ?bu küçük halinle mi?´ karınca; ?cürümüm kadar´?.

              Hayatınızı en son ne zaman gözden geçirdiniz? Şöyle bir düşünün. Hangi konularda hata yaptığınızı yada hangi konularda mükemmel olduğunuzu.  Şimdi diyeceksiniz ki, bunlara ne gerek var? Sakın!  Sakın ha! Böyle düşünmeyin etrafınıza bakın, geçmişinizi sorgulayın. Geleceğinizle ilgili plan yapmayın. Nasıl olsa kainatta zerre kadarsınız.  Yoksa kendinizi zerre kadar görmüyor musunuz? Göremiyorsanız, ne olarak görüyorsunuz?

En son ne zaman ağladınız? Hatırlamıyor musunuz? Bu nasıl olur? Siz kendinizin, ne zaman ağladığı hatırlamıyorsunuz. Şşşş? sakin olun. Bunda büyütülecek bir şey yok.

Size bir sorum daha olacak! En son ne zaman güldünüz? Susmayın, cevap verin. Bizi kimse duymaz. Fakat yerin kulağı vardır. Bu söze inanır mısınız? Bence inanın.

Çünkü inanacağınız başka bir şey yoktur.

Kainat, her şeyi dinler. Yoksa bunu da mı bilmiyordunuz? Olsun öğrenmiş oldunuz. Öğrenmenin yaşı yoktur. Her yaşta eğitim ve öğretim vardır.  Bu sizin için sanırım sorun olmaz. Niye, olsun ki!

İşte! Bir ses, nereden geliyor? Konuştuklarımızı kainat duydu. Ve kendi yöntemiyle bize seslendi.  

               Kainatın konuştuğunu biliyor muydunuz? Kainat konuşur! Toprak kış uykusundan uyandığında sizinle alış verişe başlar. Hangi tohumu ekerseniz o tohum topraktan fışkırır. Bu da kainatın görüntülü dili. Rüzgar, yaprak açımında  eser. Bu da kainatın sesli dili. Bu örnekler çoğalabilir.

 Biraz da, sen çoğalt. Sohbete katkı sağla. Muhabbet; sevgiyi, dostluğu, yarenliği artırır.  Sence muhabbet nedir? Muhabbetle ilgili benim düşüncelerim kısaca şöyle. Sen bir şey söylemek istemiyor musun? Onu da anlarım. Ama anlamadığım tek şey var. Muhabbetsiz kalma. Mutlaka muhabbetli ortamlarda bulun yada muhabbetli ol.

 Zaten kainatta bir zerresin. Bunu da, hiç unutma!