DUYGU KARAHASANOĞLU


BAŞARAMAYACAKLAR

Son günlerde artan terör olaylarının perde arkasındaki ülkeleri tahmin etmek zor değil.


BAŞARAMAYACAKLAR 

Son günlerde artan terör olaylarının perde arkasındaki ülkeleri  tahmin etmek zor değil. Türkiye´yle Rusya´nın birlikte hareket etmesinden sonra Rus Büyükelçi Andreay Krakov, Ankara sanat merkezinde öldürülmesi Türkiye ve Rusya´nın yakınlaşmasını engellemek içindi. Türkiye ile Rusya´nın kafa kafaya gelmesini istediler. Bu iki ülkenin anlaşması bazı ülkelerin hoşuna gitmedi.

 Türkiye, Rusya İran üçlüsünün  zirve yapacağı sırada böyle bir suikastın meydana gelmesi tesadüf değildir.  Zirve öncesi  sahneye çıkan figüranlar işledikleri cinayetin nerelere mal olacağını çok iyi hesap ettiler. Ancak zirve gerçekleştirildi. Bu oyunları da tutmadı. 15 Temmuz  olaylarından sonra Türkiye´nin üzerinde oynanan oyunlar göz önündedir.

FETÖ terör örgütünün kalleşçe, alçakça davranışı ülkeyi bölemeyecek. Bu millet; vatanları için canını seve seve ortaya koyan bir millettir. Çanakkale´de diz çöktüremediler, Kurtuluş savaşında diz çöktüremediler, yine diz çöktüremeyecekler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı asla diz çökmez.

                       ABD Suriye konusunda dışarıda kaldığını düşünüyor. Halep´te yaşananlara Türkiye kayıtsız kalmadı.  Binlerce Halepliyi savaşın ateşinden çıkartmak için yoğun çaba sarf etti. Bunu da, başardı. 

15 Temmuz´dan sonra Avrupa ve Amerika´nın gazetelerinde Türkiye´de iç savaş çıkacak söylemleri o ülkelerin Türkiye´ye  olan dostluklarını ortaya sermektedir. Almanya, Fransa, İngiltere gibi ABD´de de yayınlanan yazıların içeriği Türkiye´de iç savaş çıkıp, Türkiye´nin toprak bütünlüğü ve yönetim şeklinin daha sonra belirleneceği yazılıp çizildi. O ülkeler şunu unutmasınlar ki, Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında yaşam sürenlerin her birinin atası Çanakkale de, omuz omuza savaşıp şehit olmuştur.  Bu vatan uğruna canlarını seve seve vermiştir.  Türkiye´de yaşanacak olan olumsuzluklardan nemalanmak için avuçlarını ovuşturan bu ülkelere, Türk milleti tokat gibi cevap vererek oyunlarını bir kez daha bozdu. 

FETÖ, PKK terör örgütüyle iş birliği yaparak Türkiye´nin huzurunu ve güvenliğini bozmaya çalışıyor. Son olarak Kayseri´de yaşanan olaylarda bunu  bir kez daha gördük. Komandoları hedef alan saldırının perde arkasındaki isimler hep aynı. Amaçları Türkiye´de kaos ortamı yaratıp, nemalanmak. Türkiye tek yürek olup attıktan sonra hiçbir güç bunu değiştiremez.  

Rus büyükelçisine düzenlenen suikast onların oyunlarının  bir parçası değil miydi? Yirmi iki yaşındaki genç polis memurunun geçmişine bakıldığında FETÖ´yü görmekteyiz. Tüm bunlar planlı yapıldı. Türkiye´de iç savaş çıkartıp, Suriye ve Irak gibi olmasını istediler. Bunu başaramayacaklarını kendileri de bilmelerine rağmen değişik oyunlarla senaryolarla saldırılarını sürdürüyorlar.

                       ABD, Suriye´de akan kanın durmasını istemediği gibi silah yardımında bulunmaktadır. Fırat Kalkanı operasyonunda El Bab´da DAEŞ ?le çatışan Türk askeri 16 şehit daha verdi. Beşar Esad, hala halkının üzerine ateş saçmakta. Çocuklar ölümle savaş arasındaki çizgiyi defalarca minicik yüreklerinde hissettiler. Onlar savaşın çocukları ve ömür boyu bombaların silahlı çatışmaların izlerini taşıyacaklar. Tüm bunların suçlusu kimdir? Türkiye ile Rusya aynı hareket etmesinden rahatsızlık duyanlarda yine kan içmeyi sevenlerdir.