Fatma Karahasanoğlu


    YERİNDE TASARRUF

    YERİNDE TASARRUF


                             YERİNDE TASARRUF

 

         “Ülkemiz nereye gidiyor?” Sorusunun sıkça söylendiği  bu günlerde, insanlarda panik ve huzursuzluk  oldukça hat safhalarda. Ne kadar olayların üzeri örtülmeye çalışılsa da, gerçekler asla gizlenemez. Çoğumuzun düşünüp de dile getiremediği gerçekler içimizi, kurt gibi kemirip durur.

Bazıları da ülkenin bu gidişinden rahatsız bile olmaz, kendisini eğlenceye, çeşitli kumar oyunlarına kaptırıp  hayatını kendince yaşamaya devam eder. Neden ülkemiz de futbol bu kadar seviliyor, uğrunda canlar veriliyor! Şaşırtıcının yanında oldukça düşündürücü değil mi? Ülkemizde tek spor dalı futbol mu? Ona harcanan trilyonların onda biri neden kültüre sanata harcanmıyor?

Gittikçe okuma oranının düştüğü ülkemizde suçlu kimdir?

         Uzun süreden beri, görmediğim arkadaşımın ziyaretine gittim.

Trabzonlu olduğum için, balık ve tutulmasından söz etmek hoşuma gider. Umarım sizlerde hoşlanırsınız.

Bir kamu kuruluşunda, yönetici sıfatıyla çalışan bu arkadaşım güzel balık avladığını, denizin çok gizemli, bambaşka dünya olduğundan söz ederken, gözlerinin içi adeta gülüyordu.

Denizin derinliğinde,  balıkların arasında yüzerken  ve onlarla çok kolay dostluk kurabildiğini söyledi.              

Motorla dolaşıp, ağlarını serdikten bir saat sonra toplayıp yarı canlı, olan balıkları motora döküp, öteye beriye sıçrayıp, can verdiklerini anlatırken başlayacak mangal sefasından söz etti.

 Ekmeklerin içine doldurdukları balıkları afiyetle yediklerini anlatırken midyeleri de unutmadı. Deniz kenarında,  kayalıklar arasında irili ufaklı midyelerin nasıl pişirildiğini ne kadar lezzetli olduklarını söyledi, tabii ki bu tatlı sohbet çayla süsleniyordu.

Uzayıp giden, konuşmaların sayesinde gitmem gereken toplantıyı kaçırdığımdan dolayı gecikeceğimi bildirmek istediğimde telefonun dışarıya kapalı olduğunu söyledi.

Böyle bir olayın olamayacağını kendisine de ilettim. Çok iyi biliyordum ki bu iş yeri telefonsuz yapamazdı. Şehir içi dahil şehir dışıyla , sürekli irtibat halinde olması gereken konumdaydı.

Okuyucularına ulaşmak için, artık telefon yerine mektup yazdıklarını söyledi.