DUYGU KARAHASANOĞLU


YARIŞ BAŞLIYOR

Siyasi partiler, Maçka belediye başkan  adaylarını teker teker açıkladı. Maçka belediye başkan adayını ilk olarak İyi parti açıkladı.


                                       YARIŞ BAŞLIYOR

 

                    Siyasi partiler, Maçka belediye başkan  adaylarını teker teker açıkladı. Maçka belediye başkan adayını ilk olarak İyi parti açıkladı. 

İyi partiden Maçka Belediye başkan adayı Turan Konak, 

Cumhuriyet Halk Partisinden Maçka Belediye başkan adayı Musa Turan, 

Yeniden Refah Partisinden Maçka Belediye başkan adayı İsmail Öztürk, 

Bağımsız Türkiye Partisinden Maçka Belediye başkan adayı Ahmet Bektaş, 

Adalet Kalkınma Partisinden Maçka Belediye başkan adayı Oğuz Kara. 

31 mart yerel seçimde Maçka belediye başkanı olmak için adaylar yarışacak. Seçmen kendine göre uygun gördüğü adaya oy verirken, ilçe için yapılması gereken hizmetleri de sıralayacağına da inanıyorum.           

                   Trabzon’un toprak bakımından en büyük ilçesi olan Maçka, ne yazık ki istenilen hizmeti alamadı. İlçenin bir çok sorunu var. O sorunlar her dönem ötelenerek, bugünlere gelindi. 

Maçka iki dağın arasına kurulan bir ilçe statüsündedir. Bundan ötürü yapılacak olan çalışmalar coğrafi yapı göz önünde bulundurularak yapılmalıdır.

İlçe içerisinde ki mahalle yolları ayrım gözetmeksizin bakıma alınmalıdır. Önce köy daha sonra mahalle olan yollar içinde aynı şey geçerlidir. 

Belediye başkanlık ipini göğüsleyecek olan her kimse ayrım yapmadan hizmet etmelidir. 

İlçe sürekli göç vermektedir. Göçü durdurmak için gereken neyse yapılmalıdır. 

Yaz aylarında ilçe içerisnde yoğun trafiğin önüne geçmek için çevre yolu bir an önce hayata geçirilmelidir. 

İlçe merkezi küçük bir alana sıkıştırıldı, oysa merkez yakın mahallelere dağıtılarak genişletilebilir. Hem trafik rahatlar hemde ilçe içi nefes alır. 

Turizmin açıldığı aylarda Sümela’ya gelen yerli ve yabancı turistler ilçe içinden daha rahat geçerek Sümela manastırını ziyaret eder. 

Bu arada yerli halkta rahat dolaşım sağlar.

Trabzon büyükşehir olmadan önce mevcut olan mahallelere, ulaşım sağlamak için yeni düzenlemeler yapılmalıdır. Özellikle okul yolu, gündeme alınmalıdır. Onlarca servis aracı, özel araçlar okul giriş ve çıkış saatlerinde tam bir karmaşa yaratmaktadır. Yol zaten dar. Dar olan yol, bir de, yapılan bahçe duvarlarıyla daha da daratıldı. Arazi eğimli, yol daratıldı, asfalt yağmur, kar sularıyla bozuldu. Yamaçlardan düşen irili ufaklı taşlar, yol kenarında birikti. Kısacası; bu yol zor hizmet veriyor. Bunca olumsuzluk arasında bir de, yeni bir okul inşaatı başladı. O okul inşaatına şimdilerde malzeme taşıyan  kamyonlar, mikserler , yolu daha da geçilmez yapıyor. Allah korusun “S” virajlarda mikserle karşılaşırsanız, durum hiç iç açıcı olmaz. 

                       Seçime, altmış dört gün kaldı. Belediye başkan adayları çalışmalarına başladı. Her biri başkanlık koltuğu için yarışıyor. İlçenin sorunlarını elbette biiliyorlar. Mutlaka çözümleride vardır. Her kim kazanacaksa, öncelik ilçe olmalıdır.