DUYGU KARAHASANOĞLU


        VEDA ZİYARETİ

Devlet memuru olunca nerde görev verilirse oraya gidilir. Acısıyla tatlısıyla o yerde, görev yapılır.


                                               VEDA ZİYARETİ

 

                           Devlet memuru olunca nerde görev verilirse oraya gidilir. Acısıyla tatlısıyla o yerde, görev yapılır.

                            Yahya Adıgüzel, Maçka KYK’da yedi yıl görev yaptıktan sonra başka bir yerde görevini sürdürecek. Maçka’da görev yaptığı yedi yıl içerisine neler sığdırmadı ki! Görevini  en iyi şekilde yapmak için büyük uğraş verdi.  Öğrenci yurdunun bir çok yerinde tadilat yaptırarak, öğrencilerin rahat etmesi için gerekenleri yaptı.

Hangi meslek icra edilirse edilsin, en iyisi yapılmalıdır. Yahya hoca mesleğini severek yapanlardan birisiydi. Maçka’da görev yaptığı süre içerisinde herkesle diyalog içindeydi. Davet edilen her etkinliğe icabet etmesini bilir, devlet geleneğini uygulayanlardan biriydi. Kimse hakkında konuşmaz, onları eleştirmezdi. Yanlışa yanlış demesini bilir, her daim doğrunun yanındaydı. Sorunları, sorun yapmadan çözme yolunu tercih ederdi.

Öğrencilerin sorunlarını dinler, birlikte çözüm arardı.

                            Yahya hocanın, Maçka KYK’ya tayin olduğu ilk günü hatırladım. Hoş geldin ziyaretine gitmek için aynı kurumda çalışan Yılmaz’la haberleşerek birlikte gittik. Yahya hoca bizi kapıda karşıladı. Tanışmadan sonra bize gösterilen koltuklara oturduk. Kırk yıl hatırı olduğu söylenen orta şekerli kahveler dumanı üzerinde önümüzdeki sehpalara bir bardak suyla birlikte konuldu.

Kahveler, yudumlanırken sohbette koyulaştı. Yeni tanışmamıza rağmen konular; kültüre, eğitime, insan ilişkilerine kadar uzandı. Kısaca  değinmedik konu kalmadı.

Konu konuyu açtı. Açılan konular sohbeti derinleştirdi. Yıllardan beri tanıyormuş gibi sohbet koyulaştı.

Zamanın  nasıl geçtiğini anlamadım. O zaman kararımı verdim, Yahya hoca Maçka için güzel işler yapacak dedim. Doğru tespit yaptığımı daha sonraki yıllarda gördüm. Yahya hocanın yaptığı hizmetlere tanık oldum. Her ne kadar yazmamızı istemese de, gerçekler asla değiştirilemez. Reklam sevmediğinden yaptığı hizmetleri de, reklama dönüşmesini istemedi. Bizde kendisine saygı göstererek, yaptığı hizmetleri reklam etmedik, gazete sayfalarına taşımadık. Ama biliyorduk ki, öğrenci yurdu için çok çalışma yaptı.

                             Yedi yıl çok çabuk gelip geçti. iki yıl pandemi sürecinde ziyaretler olmasa da, telefonla görüşüldü.

Yahya hoca, Maçka’da ki, görev süresini tamamlayarak veda ziyaretlerine başladı. Maçka haber gazetesi olarak bizleri de, veda ziyaretleri  arasına koydu. Yahya hoca Maçka KYK’da göreve başladığında, Yılmaz’la hoş geldin ziyaretinde bulunmuştuk.  

 Bu sefer tam tersi oldu, Yahya hoca bizimle vedalaşmaya gelirken Yılmaz’la birlikte geldi. Kırk yıl hatırı olan kahveyi bu sefer biz ikram ettik.

Yıllar su gibi akıp gitti. Kahveler yudumlanırken,  yedi yıllık tanışmanın anıları tekrar dile geldi. Yine sohbette bir çok konu ele alındı. Bu sefer ki, ziyaret biraz buruktu çünkü veda ziyaretiydi.