DUYGU KARAHASANOĞLU


VE MAÇKA

Seçim takvimi yaklaştıkça, belediye başkan adayları da saha çalışmalarına hız verdi. Seçmen seçecek olduğu belediye başkanında nasıl özellikler görmek istediklerini şimdiden söylemeye başladı.


                                                   VE MAÇKA 

 

                   Seçim takvimi yaklaştıkça, belediye başkan adayları da saha çalışmalarına hız verdi. Seçmen seçecek olduğu belediye başkanında nasıl özellikler görmek istediklerini şimdiden söylemeye başladı. 

Her seçmenin yüreğinde, bir parti ve bir belediye başkan adayı vardır. O seçmene kim ne şekilde ulaşırsa ulaşsın yüreğindeki parti ve ismi kimse değiştiremez. 

Şimdi diyeceksiniz ki, kimden söz ediyorsunuz? 

Durun efendim. Hemen, parlamayın! Anlatacağım, anlatacağım, anlatacağım. Sabırlı olun. Önce dinlemesini öğrenin. Daha doğrusu yazıyı sabırla okumanızı tavsiye ediyorum. 

Nerede kalmıştık? Aa,tabi! Maçka belediye başkanı kim olacak? Tamam konumuz bu. Anlaştık mı? Eee anlaştıysak, yazmaya devam edeyim.

 Dur, dur canım acele etme. Yazıyoruz, işte! 

Maçka’da sorunlar çok. Hani derler ya! Nereden başlasam. 

Aranızda falcıya gideniniz var mı? Falcılar söze şöyle başlar; “ne desem, ne desem. Uzakta biri mi var? Üç vakte kadar, hayatın değişecek. Üç saat mi desem, üç gün mü desem, üç hafta mı desem, üç ay mı desem, yoksa üç yıl mı desem!”

 Falcıların klasik sözcükleridir. Fal baktıran can kulağıyla falcıyı dinlerken hayatını da gözden  geçirir. O üçlere takılır kalır. Zaten falcının da istediği oydu. 

Kendisine geleni ağına düşürüp, etkilemekti. Bunu falcı başardı mı, falcıya gidenin bir daha kurtuluşu olmaz. Sürekli falcının kapısını aşındırır, aşındırır durur.

              Gelelim asıl meselemize, konumuz falcı değil. Maçka belediye başkanı kim olacak? 

İşte size güzel bir soru,hadi cevaplayın. 

Gönlünde yatan aslanı herkes bilmese de, sen kim olduğunu bilirsin. Daha doğrusu seçim sandığı içine atacak olduğun zarfın içindeki oy pusulasına vurduğun mühürü. 

Korkma canım attığın oyu kimse görmedi. Görse, görse, senin bir çift gözün gördü. 

Maçka’nn gerçekten sorunları çok. Maçka belediye başkanlık makamına her kim oturacaksa otursun, önceliği kesinlikle Maçka olmalıdır. Şimdi de, diyeceksiniz ki, önceki belediye başkanlarının önceliği neydi? 

Yahu kardeşimi sen, ne anlamazsın, ben şimdi ne dedim, önceki başkanlardan söz ettim mi, onlar geldiler, görevlerini doldurdular ve gittiler. 

Şimdi ki, konumuz Maçka. İlçenin her mahallesi üzerinde ciddiyetle durulmalı. Sorunları nelerdir, mahalle sakinlerinin istekleri nelerdir, önerileri var mıdır? Yaşlı ve gençlerin arzu ettikleri hayat nasıldır? 

 Şimdi bunlara bakacağız. Dün bitti, yarını bilmiyoruz ancak bugünü yaşıyoruz. 

Oh, be! Söyledim işte, Maçka hepimizin ilçesi olduğuna göre çok iyi şekilde yönetilmesi gerekir. Bunun içinde sandığa giderken, kimsenin etkisinde kalmadan oy kullanmalı. 

Nikah masasına oturan çifte nikah memuru sorar; “kızımız falan, oğlumuz falancıyı kimsenin etkisi altında kalmadan eş olarak kabul ediyor musun? Yada oğlumuz falan, falancının kızını kimsenin etkisi altında kalmadan eş olarak kabul ediyor musun?” ne güzel bir soru. 

Şimdi bende size yazıyorum ki, kimsenin etkisi, baskısı altında kalmadan hür iradenizle seçim bölgenizdeki kurulan sandığa gidip, Maçka için oy verin.