DUYGU KARAHASANOĞLU


                                                UYARILARI CİDDİYE ALALIM

                                                UYARILARI CİDDİYE ALALIM


 

                                                UYARILARI CİDDİYE ALALIM

 

                      Dünyamız zor süreçlerden geçiyor. Koronavirüs (Kovit19) bir çok ülkede hayatı durma noktasına  getirdi.

Küresel sorun haline gelen virüs, kısa sürede bulaşarak, insanı etkiliyor. Her ülke kendine göre tedbir ve önlemler aldı.

Türkiye de, koronavirüs için bir çok önlem aldı. Alınan önlemlere toplum olarak harfiyen uymalıyız. Panik yapmadan bu zor süreci uzmanların tavsiyelerine uyarak atlatmaktan başka çare olunmadığı bir gerçek.

Gerek sosyal medyada, gerekse fısıltı gazetelerine itibar edilmemeli. Art niyetli her dönemde olduğu gibi  bu günlerde de, ortaya  çıkmaktadır.

Koronavirüsü bizim alacağımız ve uyacağımız önlemlerden daha güçlü değildir. Virüsten korkup panik yapmaya gerek yok. Sağlık Bakanlığının uyarılarına harfiyen uyarak bu süreci atlatmalıyız. Önlemleri ciddiye alıp, tedbirli davranmak  durumundayız. Bu süreç elbette geçici bir süreçtir.   

                   Psikolojik olarak her konuya hazırlıklı olmalıyız. Yukarıda yazdığım gibi zor süreçlerden geçiyoruz. Bu zor süreçlerden geçerken, tedbiri de elden bırakmamaya gayret göstermeliyiz. Hijyene önem verirken, dengeli beslenmeyi de unutmayalım.

İnsanoğlunun önünde zor bir imtihan olduğunu görüyoruz. Bu dönemde daha çok kenetlenip birlik ve beraberliğimizi bozmadan hareket etmeliyiz. Özellikle sağlık çalışanlarına saygı gösterip, çalışmalarında zorluk yaratmamalıyız.  Her gün yeni bir güne merhaba diyerek, umutla bakmalıyız. Unutmayalım ki, umut hayatımızın en güzel kelimesidir. Umutsuz bir yaşam olmayacağını her birimiz bilmekteyiz. Büyük küçük, kadın, erkek, toplumda her birey üzerine düşen görevi yapmalıdır.

                     Korona (covit19) virüsü de önceki yıllarda ki, virüsler gibi aşılarla, ilaçlarla hayatımızdan yok olup gidecek. Sadece biraz sabır, biraz da, uzmanların uyarılarını ciddiye alıp yerine getirmektir.   

                   Bu süreçte, Allah’a dua edeceğiz. Bakara süresinin 155.nci ayetinde emrolunduğu gibi “Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınayacağız. Sabredenleri müjdele!”