DUYGU KARAHASANOĞLU


         ULAŞIM YETERSİZ

   Ortahisar Belediyesi yeni yerine taşındı. Ancak ulaşım yönünde bazı sıkıntılar mevcut.


                                   ULAŞIM YETERSİZ

                            Ortahisar Belediyesi yeni yerine taşındı. Ancak ulaşım yönünde bazı sıkıntılar mevcut. Belediyede, işi olanlar, meydandan yürüme gitmek zorundadır. Çünkü Trabzon trafiğinin önceki yıllarda yapılan değişiklikle Maraş caddesinden Ortahisar Belediyesi yönünde dolmuşlar gitmiyor. Dolmuşların güzergahı sahilden yada Tanjanttandır.

Bu durumda;  yaşlı, özel durumu olanların belediyede işi olsa da, özel arabayla gitmek  durumundadır.

Ortahisar Belediye başkanı Genç, bu konuya el atıp, Meydandan  Ortahisar belediyesine dolmuş minibüs hattı koymalı.  

            Geçen hafta Hüseyin Albayrak’ın, “Trabzon ve Doğu Karadeniz İlleri Milli Mücadele Basını” adlı kitabın imza günü Ortahisar Belediyesinin Çok Amaçlı Salonundaydı. Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, kitabın baskısını üstlenmesi yazara ve gazeteciye verdiği önemi bir kez daha gösterdi.

Bu bağlamda Trabzon’a büyük katkıları olduğu aşikardır. Ancak meydandan Ortahisar Belediyesine gidip gelmede, dolmuş minibüsün olmaması bir eksikliktir.    

Biz dönelim imza gününe, Hüseyin ağbinin imza gününe gitmek için Meydandan bindiğim dolmuş, beni Ortahisar belediyesine kadar getiremeyeceğini söyleyip, Molozda indirdi.

Tarihi Trabzon’un dar sokağına girdim. Kırık parke taşlarının üzerinden, park eden araçların arasından cambaz gibi geçtim. Trafiğe açık dar sokakta ilerlemeye çalışırken, iki araç kafa kafaya geldi. Bereket versin her ikisinin de, hızı azdı. Tam anlamıyla facianın eşiğinden dönüldü. Biraz seyir halindeki araçların dikkati, biraz benim cambazlık hareketim dar sokağı geçip, Ortahisar belediyesinin binasına ulaştım.

Belediye hizmet binası tüm görkemiyle karşımdaydı. Güzel bir bina inşa edildi. Ortahisar İlçe Kaymakamlığı da, aynı görkemdeydi.

Döner cam kapıdan içeri girdim. Zeminden iki kat aşağıda bulunan Çok Amaçlı  Salona gitmek için asansör tercih ettim. Mükemmel binanın asansörü de mükemmeldi.   

Üç yüz kişilik Çok amaçlı salonundan içeri girdiğimde sahne ışığı gözlerimi kamaştırdı.

Hüseyin ağbi, davetlileri kapıda karşılayıp, hal hatır sorduktan sonra oturmaları için yer bile gösterdi.  

“Trabzon ve Doğu Karadeniz İlleri Milli Mücadele Basını” ilk kitabı olmamasına rağmen  hala heyecanlıydı. Yüreğinde Trabzon’a hizmet etme aşkı vardı. Zaten bu aşkı hiç kaybetmedi. Genç yazarlara örnek olması gereken bir duruşu vardı.

Tarih kokan kitap sayfaları Hüseyin ağbinin Trabzon’la nasıl özdeşleştiğini bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Hüseyin ağbi, kitabını imzalamadan önce slaytla kitap içeriğini özet de olsa anlattı.  Bazen bilgisayarın azizliğine uğrasa da, bilgisi o eksikliği kapattı.

                       Yazarı, öğrencisi, gazetecisi kitap imzalatmak için adeta birbirleriyle yarıştı. Hüseyin ağbi, büyük bir heyecan ve dikkatle verilen isimlere göre kitabını imzaladı.

                       Ortahisar belediyesinden çıktığımda hava kararmıştı. Ahenkli ezan sesi, kalabalığın uğultusundan sıyrılarak, kulaklarıma geldi. Meydana gidecektim ancak dolmuş yoktu.

İki seçeneğim vardı; ya meydana kadar yürüyecek yada altı yüz metre uzaklıktaki garajlar dolmuşuna binip, Emperyalde inecektim. Ben ikinci tercihi kullandım.

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’ten istirham ediyorum; meydandan “Ortahisar belediyesi dolmuş hattını” bir an önce  hayata geçirmeli. .