DUYGU KARAHASANOĞLU


ÜÇ  ÇEŞİT YEMEK, ELLİ TL

Halkla iç içe olan belediye başkanlarının tek düşündükleri, hizmet yarışıdır.


                                        ÜÇ  ÇEŞİT YEMEK, ELLİ TL 

 

                               Halkla iç içe olan belediye başkanlarının tek düşündükleri, hizmet yarışıdır. Eğer belediye başkanı vatandaşa hizmet arzusunda değilse, ne yaparsanız yapın o belediye başkanını çalıştıramazsınız. 

Ha, menfaat gündeme gelirse o başka! 

Neyse, Benim anlatmak istediğim bunlar değildi. 

Trabzon’un her sokağı, her caddesi mutlaka anılarınızda yer alır. Kimi zaman yağmur altında simit yemek, kimi zamanda soğuk havada sıcak kestane yemek. 

Çarşı pazar dolaşmak iseyenler Kemeraltına gider. Esnaflar eskisi kadar kibar olmasa da,  işinizi görüyorlar. Bazı esnafın yüzü sirke satsa da, almak istediğiniz ürün o esnafta olunca ister istemez yüzü sirke satan esnaftan alış veriş yaparsınız. 

Kemeraltından, Semerciler yokuşuna saparsanız; sağlı sollu sinek avlayan dükkanlar sizi karşılar. Küçük tuhafiye dükkanın tezgahtarı müşterilerine hortlak görmüş gibi baksa da, cahilliğine verip, geçersiniz. 

Gençler Çarşısının, eski cazibesi kalmadı. Pasajın girişinde sırt sırta vermiş iki çay ocağının müdavimleri boş boş oturup, dedikodu kazanını çoktan kaynatmaya başladı. 

Pasajın içinden geçerek, Kahramanmaraş Caddesine çıkar çıkmaz, kalabalığın uğultusu kulaklarınızı tırmalar. 

Araç trafiğine birkaç yıl önce kapanan bu cadde de, koşturan insanların gölge gibi yanınızdan geçmelerini hayretle izlersiniz. Her biri bir yere yetişme telaşıyla koşar adım ilerlerken, elinde tuttuğu sigaradan birkaç fırt çekmeyi de, ihmal etmediği, bakışlarınızdan kaçmaz. 

                            Hayat pahalılığından, en çok dar gelirliler etkilendi. Kıstlı imkanlarla ayakta kalmaya çalışan bu kesim bir çok şeyden fedakarlık yaparak, yaşantısını sürdürmektedir. Lokantada yemek yada arkadaşlarıyla gezmeye gitmek bir çok aile için mümkün olmayanlardır. Hayatın çıkmazında sıkıştıklarından her zaman çıkış yolu bulmaya çalışırlar. 

                              Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzon’a Kent Lokantasıyla büyük bir hizmet sunmuş oldu. Vatandaş üç çeşit yemeği elli lira karşılığında yemenin mutluluğunu  yaşarken, başkan Kaya’da Trabzonluları memnun etmenin gururunu yaşamaktadır. 

Birkaç ay önce açılan Kent Lokantası her gün yüzlerce vatandaşın yemek yemesine vesile oluyor. 

Bende geçen hafta Kent Lokantasına gittim 13.00-17.00 saatleri arasında hizmet veren Kent Lokantası önünde kapının açılmasından on beş dakika önce beklemeye başladık. Çok geçmeden lokantanın kapısı açılıp, müşteriler sırayla içeri girmeye başladı. 

Bende sıram gelince içeri girdim.  Sol tarafta oturan kadın, parayı alıp, fiş verdi. Self servis olduğundan büyük tepsiyi alarak yemek servisi yapanların önüne gittim. Tepsiyi tezgah üzerinde kaydırarak, o günkü yemek menüsünde olanları tepsiye aldım. Ezogelin çorbası, yaz türlüsü, kıymalı makarna, ayran, ekmek ve su. Sadece 50 TL karşılığında!

Rast gele bir masaya oturdum. Arkama baktığımda lokantaya girmek için sırada bekleyen en az yüz kişi vardı. Yemek yiyen lokantada yüzüne yansıyan gülücükle çıkarken, lokantaya gelenlerde aynı gülümsemeyle karşılık verdi. 

Belediye Başkanı Kaya’ya yaptığı hizmetten dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.