Fatma Karahasanoğlu


SİHİRLİ SÖZCÜKLER 

Üç yaşlı adam, bir evin önünde oturdu.


                                                  SİHİRLİ SÖZCÜKLER   

 

                   Üç yaşlı adam, bir evin önünde oturdu. Yoldan geçenlerin dikkatini hiç çekmediler. Ancak evin penceresinden onları gören kadın, kapıyı açar ve içeri davet ederek; “yiyecek bir şey ikram etmek isterim. Buyurun içeri.” Der

Yaşlı adamlardan biri sözcülük yaparak; “eşin, evde mi?” der.

Kadın, hayır anlamında başını sallayınca, sözcülük yapan yaşlı adam, “eşiniz evde yoksa, içeri girmemiz mümkün değil.” Der.

Kadın, akşam eve dönen eşine olayı anlatır. Adam, yaşlı adamları eve davet etmesini söyler. Kadın, kapıya çıkarak, yaşlı adamları eve davet eder. 

Sözcülük yapan yaşlı adam, “üçümüz aynı anda eve girmeyiz. Tek tek girmemiz gerekiyor. Benim adam, Sevgi. Diğer arkadaşlarımın adları; Başarı ve Zengin. Hangimizi önce davet edecekseniz, eşinize sorun ve bize söyleyin.” Der.

Kadın, tekrar içeri girer. Olanları eşine anlatır. Adam, Zengin ismindeki yaşlı adamı davet etmek ister. 

Kadın hayır diyerek, Başarı ismindeki yaşlı adamın davet edilmesini söyler. Başka bir odada olanları duyan, evin kızı “Sevgi” diye bağırınca, adam kızını kırmaz ve eşine Sevgi ismindeki yaşlı adamı çağırmasını söyler. 

Kadın, bir kez daha kapıyı açar. Ve yaşlı adamlara seslenerek; “hanginizin adı Sevgi?” der.

Sözcülük yapan yaşlı adam, ayağa kalkarak; “benim. Adım Sevgi.” Der.

Kadın içeri buyur edince, her iki yaşlı adamda peşi sıra takip eder.

Kadın, şaşırarak, üçünüz aynı anda eve giremeyeceğinizi söylediniz. Şimdi bu nasıl oluyor?” der.

Sözcülük yapan yaşlı adam; “eğer Sevgi dışında bir isim söyleseydiniz, girmeyeceklerdi. Ancak siz Sevgi deyince, onlarda peşi sıra içeri girmeye hak kazandı.”

                        Sevginin gücü bir kez daha kendini gösterdi. Hayatta her şey sevgiyle yapılınca güzelleşir. Sevgisiz ortamlar, rutubetli, nemli yerlere benzer. 

Sevgiyle başlayan her konu insanı mutlu ve huzurlu eder. Sevgi, bir başkasının hakkına saygı göstermeyi bilir. 

Karşılıklı sohbetler, arkadaş grupları her birinin alt yapısında sevgi yoksa, huzur da, yok demektir. Mutluluğu arayanlar, önce kendini iyice yoklasın. Nelerle karşılaşacağını çok daha iyi anlar. 

Başarının, zenginliğin  altında yatan gerçeklerden bir tanesi de sevgidir. Sevgiyle büyüyen bir çocukla, sevgisiz büyüyen bir çocuk arasında oldukça fark vardır. Bu fark, çocuğun ilerki yıllarına da, sarkar. 

Sevgi,başarı bir araya gelince, zenginlikte kendiliğinden gelir. Hayatın sihirli sözcüklerinden biri olan “sevgi”nin nerede, ne zaman, nasıl, ne şekilde kullanılacağını bilenler, emin olsunlar ki, mutluluğun ve huzurun kapısını açanlardır.