DUYGU KARAHASANOĞLU


                              ORTADOĞU TOPRAKLARI

                              ORTADOĞU TOPRAKLARI


                              ORTADOĞU TOPRAKLARI

 

 

                           Ortadoğu’ya barış tohumlarını ekmek istemeyen ülkeler, her defasında yeni senaryolar yazarak savaşın dozunu artırmaktadır.

ABD Başkanı Trump, yüzyılın planı dediği Filistin’i parçalama projesini açıkladı. Trump’a göre yüzyılın projesi olabilir ancak Filistin’i parçalama projesi olduğu açıkça ortadadır. Yıllardır abluka altında olan Gazzeliler için bu projenin bir anlamı yok. Sadece onlar için değil, uluslararası anlaşmalara da, yanlış bir  projedir.

Dünya ülkeleri arasında yapılan anlaşmalar ne yazık ki, kendini güçlü gören ülkeler tarafından  sürekli ihlal edilmektedir. “ben güçlüyüm,” diyen ülkeler daima sömürmeyi kendilerine hak olarak görmektedir. Giden masum canlar onlar için önem taşımaz.

Sınır komşumuz Suriye, yıllardır ateşin altında inim inim inlerken ABD ve Rusya hala petrol kavgasını yapmaktadır.

Türkiye’nin başlattığı barış Pınarı operasyonun hemen ardından ABD, elinde bulundurduğu M4-M5 karayolunu Rusya’ya devretmesinin altında yatan gerçekler, bir gün  yüzüne çıkacak. Geçen hafta bu bölgeden şehit haberleri yüreğimiz dağladı. Rejim güçlerinin yoğun ateşi altında Mehmetçik anında karşılık verdi ancak şehitlerin olmasına engel olamadı. 

Rusya, Suriye’de hak sahibi olmanın peşinde. Türkiye’ye göç eden mültecilerde, İdlib’de yaşayan sivillerde düşünülmüyor. Rejim güçleri her defasında bomba yağdırarak Türkiye’ye doğru püskürtmektedir. Türkiye’de yaşayan mülteci sayısı dört milyonu geçti. sınırda bekleyen yaklaşık bir milyon mülteci var. Rusya, İran ve rejim güçleri hala Türkiye’ye mülteci göndermenin hesabını yapıyor.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi Yunanistanlı bir kendini bilmez vekil meclis kürsüsünden, “Türkiye mültecileri beklemiyor.” Ardından Türk bayrağı olan kağıdı yırtıyor. Densizliğin de bu kadarı fazla. Üslup da davranışta oldukça çirkin.

Türkiye’nin şu anda verdiği mücadeleyi bir başka  ülke vermiyor. Mülteciler sadece Türkiye’nin sorunu değil.

Avrupa’nın sesi niye çıksın? Faturayı Türkiye ödüyor. Mülteciler için verdikleri sözleri çok çabuk unutuyorlar.

                                Ortadoğu’dan ellerini çekecekler, Ortadoğu’nun yer altı kaynakları o topraklarda kalacak. Ne var ki açgözlü batılı güçler, yer altı kaynakları denince, iştahları kabarıyor. Rusya’da kendini o bölgede hissettirmek için elinden geleni yapıyor.

Burada asıl suçlu olan Beşar Esad’dır. Halkına neden bu kadar zulüm ediyor? Neden halkının üzerine bomba yağdırıyor? Neden halkının bir başka ülkenin kapısına gönderiyor? Neden çocukların ölümüne seyirci kalıyor? Neden topraklarında teröristleri barındırıyor?