DUYGU KARAHASANOĞLU


     ON ÜÇ YIL AYNI HEYECAN

  Yıllar, su gibi akıp giderken, belleklerde birçok anıyı biriktirip de, gider. Zamanla nasıl değişiyor insan, bunun farkında mıyız, değil miyiz?


                            ON ÜÇ YIL AYNI HEYECAN

            Yıllar, su gibi akıp giderken, belleklerde birçok anıyı biriktirip de, gider. Zamanla nasıl değişiyor insan, bunun farkında mıyız, değil miyiz?

              Maçka haber yolculuğuna on üç yıl önce başladık.  O günden bugüne aynı heyecan süre geldi.  Kalem, susması gereken yerde susmayı bildi. Ancak susmaması gereken yerde de, susmamayı kendine görev edindi. Toplumsal sorunlara yerinde eğilirken, ötekinin berikinin kalemşoru olmadı. Doğru bildiği yolda ilerlemeyi kendine görev edindi.

          5 Kasım 2008 yılında yayın hayatına başlayan  Maçka Haberin gazete sayfalarına  dokuz kaymakam, iki belediye başkanı haber olarak girdi.  Bunun yanı sıra bir çok öğretmen ve öğrencinin birlikte yaptığı etkinliklerde Maçka Haber’in sayfalarında kendine yer bulurken, Maçka esnafı da unutulmadı. Onlarda gazetenin bir köşesinde kendileriyle ilgili haberi okuma fırsatını elde etti.

            On üç yıl içerisinde Maçka Haber hiç kimseyi unutmadı herkese bir şekilde dokunmayı bildi. Dokunduğu her el, daha sonra okuyucu olarak Maçka Haber gazetesine dönüş yaptı.              

            2012 yılında ki, Kaymakamlık Futbol Bahar Turnuvasından kimler gelip geçmedi ki! Her kurum kendi futbol takımını kurup, turnuvaya katıldı. Jandarma, Emniyet, FTR Hastanesi, Hükümet Konağı, Adliye, Milli Eğitim vb. maçlar heyecanlı bir o kadar tartışmalı geçse de, sonuç hiç değişmemişti.  İpi göğüsleyecek olan takım kendini çoktan belirlemişti. Maç akşamları halı saha etrafına toplanan taraftar, takımını büyük bir aşkla desteklerken, rakip takımın topu her alışında, çirkin tezahürat   yapması da, yine Maçka Haberin sayfalarında süslü sözcüklerle kendine yer buldu.

               Geçen her zaman dilimi gazete sayfalarına farklı konuları ve olayları taşıdı. Yıllar dilimlenmiş pasta gibiydi. Her yılın pasta diliminin tadı farklıydı. Kimi zaman dudaklarda acı bir tebessüm kimi zaman da, tatlı tebessüm bıraktı.

           İlçenin düşman işgalinden kurtuluş günü olan 15 Şubat, her yıl olduğu gibi 2015 yılında da, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Temsili canlandırılan tarihi göç kadın ve erkeklerin o dönemin şartlarını günümüze kadar getirerek, fotoğraf karelerinde ölümsüzleştirilerek gazetenin sayfalarına özenle yerleştirildi. Üzgün bakışlar dönemin ağır şartları altında ezilen süzgün yüzler, yorgun bedenlerin her biri deklanşörün patlamalarına aldırış etmeden yürüdüler ve geçtiler.

İşte, tarihin bize sunduğu bu gerçeklerde yine Maçka Haberin  sayfalarında yerini almayı bildi.

                Minik yürekler her daim farklı atar. Kendi dünyalarında, kendi hayalleriyle yaşayan ana okulu öğrencilerinin Maçka Haber gazetesini ziyaret etmeleri büyük bir incelikti. 2019 yılının ilk aylarıydı. Çocuklar öğretmenleriyle birlikte arabayla gazetenin önüne kadar geldiler. Arabadan inen çocuklar neşe ve sevinç içerisinde gazete ofisinin  kapısından içeriye doluştular. Yüzlerinde mutluluğun resmini görmemek mümkün değildi. Gözleri pırl pırıl her tarafa bakıyordu. Her öğrencinin tek soru sorma hakkı daha önce belirlenmişti. Çocuklar öğretmenlerinden izin alarak sorularını soruyor, diğer yandan baskı makinesini inceliyordu. Peşi sıra gelen sorularla birlikte meraklı bakışlara cevaplar art arda veriliyordu. Haberli habersiz çekilen fotoğrafların her biri yine Maçka Haber gazetesinin sayfalarına girdi.  

                Yıl 05 Kasım 2009 gazetenin birinci yıl dönümü.  Kutlama hazırlığı heyecana karışık sevinçle yapıldı. Klasik müzik eşliğine salona giren konukların yüzlerinde akşamın hüznü mevcuttu. Her biri özenle hazırlanan masalara yöneldiğinde kendilerine uygun olanı seçmekte fazla zorlanmadı. Şık giyimli hanımlar beyler  yaş pasta kesimini meraklı bakışlarla izlerken, dilimlenerek tabaklarla sunum yapılan pastaları büyük zevkle yerken, deklanşör de, boş durmadı. Masalarda oturan konuklar tek tek  çekilerek Maçka haberin gazete sayfasında serpiştirilerek yerleştirildi.  

                Yıllar su misali kah uyuyarak kah uyanarak akıp gitti.  05 Kasım 2021 takvim yaprağı kendini gösterdi. Gazetenin 13.yıl dönümü programı gazetenin mütevazi ofisinde yaş pasta kesilerek gerçekleşti.