DUYGU KARAHASANOĞLU


   KUTSAL TOPRAKLAR

   KUTSAL TOPRAKLAR


                           KUTSAL TOPRAKLAR

                  

                  İsrail’in yaptığı en güzel iş orantısız güç kullanarak, Mescidi Aksa’da namaz kılanlara saldırmak. İsrail, bugün  böyle olmadı. Ariel Şaron döneminde daha önceki yıllarda da aynı sorunlar yaşanıyordu.

İnsanlık adına yaşanan utanç görüntülerini dünya sessiz izliyor. Birkaç ülke dışında hepsi olacakları bekliyor. Kudüs’ün kutsal bir kent olduğu tüm dünyaca bilinmesine rağmen İsrail her fırsatta Filistinlilere saldırmayı adet haline getirdi.

Peygamberler kenti olan Kudüs,  bu anlamda üç semavi din içinde büyük önem taşımaktadır. Hz. Muhammed’in Miraç’a yükseldiği, Hz. İsa’nın doğduğu, Hz. Musa’nın yaşadığı, Hz. Süleyman’ın ve Hz. Davut’un yaşam sürdüğü kutsal topraklardır.  Ancak   İsrail, bunu anlamakta zorluk çekiyor. Hala, kendi bildiğini okumaya devam ediyor.

Devlet terörü yaptığının farkında bile değil.  Bir ibadet yerini basmak ne demek?   Vahşice alçakça saldırarak, namaz kılanların üzerine plastik mermiler yağdırmak hangi akla mantığa sığar? İsrail, işlediği insanlık suçunun cezasını mutlaka çekmelidir. Her defasında yaptıkları yanına kar kalıyor. Gazze’yi abluka altına alarak, Filistinlilere yaşam hakkı tanımamaya çalışması da, bir yerlerden aldığı cüretin göstergesidir. Füzelerle saldırdığı Gazze’nin dünyaya açılan ticaret kapısını ikinci emre kadar kapatması da, tek başına yapacağı bir iş değildir. 

               Türkiye, dünyaya her defasında mazlumların yanında olduğunu göstermektedir. Filistin’de  yaşananlara kayıtsız kalmadı. Olayların yaşandığı andan itibaren diplomasi trafiği baş döndürücü bir şekilde devam ederken, Türk halkı da, Filistinlilerin yanında olduklarının mesajını meydanlara inerek gösterdi. Yalnız olmadıkları meydanlarda haykırıldı. 

               TBMM, siyasi partilere ortak kınama mesajı yayınlandı. İsrail bunları çok iyi okuması lazım. Bir adım atacaksa yada bir saldırı yapacaksa, bunu iki kere düşünmesi gerekir. Mehmetçik o topraklara giderse, İsrail bunu iyi düşünmesi gerekir. Kudüs, bizim kırmızı çizgimiz, aynı zamandan  Müslümanların ilk kıble gahtır.  Hz. Muhammed’in Miraç’a yükseldiği yerdir Mescidi Aksa. (İsra süresi; 1. ayet)    

Geçmiş Ramazan bayramınızı kutlarım.