DUYGU KARAHASANOĞLU


KAMERANIN AÇISI

Dünyaya genel, baktığımızda karşımıza bir çok farklı olay çıkmaktadır. Ne olduklarına gelince, bulunduğu coğrafyaya ve dinlere göre değişim gösterir.. Şimdi diyeceksiniz ki, bunlar nelerdir? Biraz sabır.


                                    KAMERANIN AÇISI 

 

                      Dünyaya genel, baktığımızda karşımıza bir çok farklı olay çıkmaktadır. Ne olduklarına gelince, bulunduğu coğrafyaya ve dinlere göre değişim gösterir..

Şimdi diyeceksiniz ki, bunlar nelerdir? Biraz sabır. 

Önce sabretmesini öğrenin. Sabretmesini bilmek zorundasınız. Ne o, öyle her yere atlayıp duruyorsunuz? 

Anlatacağız, işte! 

                        ABD, deniz aşırı kıtadan gelerek, Müslümanların yaşamış olduğu coğrafyaya karışır oldu. Her zaman oyun kuran olmak isteyişi, o topraklarda huzur bırakmıyor. 

Yıllardır terör belasını destekleyerek, bir çok canın yok olup gitmesine bir çok canın da mülteci olarak  başka ülkeye göç etmesine neden oluyor.

Türkiye, terörden çok çekti. Gerek içerde gerek dışarıda! Türkiye’nin sırtında bir kambur oldu. Suriye topraklarında yıllarca palazlanan terör örgütüne en büyük desteği veren kimdi?  Esad’ın devrilmesinden sonra kartlar tekrar karılacak.

ABD, çelişki açıklamalar yaparak; “ABD askerlerinin güvenliğini korumak için  DEAŞ İle mücadele edeceğiz.” 

Bunun anlamı biz yine o toprakları karıştırmak istiyoruz!

Bu sefer durum ABD’nin istediği gibi olmayacak. Suriye geçici hükümeti buna asla izin vermeyecektir. Türkiye’de bu konuda kararlı tutumunu her fırsatta dile getirtmektedir. 

Kısacası ABD istediği gibi o topraklarda atını koşturamayacak.

Bugüne kadar o topraklarda mantar gibi terör örgütü kurarak daha sonra onlarla mücadele diyorum imajı verme maskesi artık düştü. 

                       Dünyada kartlar yeniden karılıyor. Ülkeler arası menfaat ilişkileri bir başka boyut kazandı. Her ülke vatandaşı insan gibi yaşamak istemesi şaşılacak bir konu değildir. 

Gelelim İsrail’e 7 Ekim 2023 den bu yana Gazze’de taş üstüne taş bırakmadı. İnsanları öldürdü. Yetmedi, göçe zorladı. Kendine ait olmayan toprakları işgal etti. Tabii İsrail’in arkasında yine ABD’yi görmekteyiz.

                         Dünyaya genel olarak bakıyorduk ya! Kameramızı biraz kaydıralım. Yemen ABD’nin ve İngiltere’nin kadrajına girdi. Her iki ülkenin savaş gemileri; “buradayız ayağını denk al” görüntüsü vermektedir. 

Durum böyle olunca, Yemen halkının yaşam kalitesi de ister istemez düşüyor. Yoksulluk, başka ülkelere göç. Vb.

Kameramız kaymaya devam ediyor. Görüntüye başka ülkelerin silueti düştü.  Lübnan da bir karışıklık görünüyor. Sahnede yine baş rol oyuncu İsrail var. Ateşkese rağmen İsrail’in savaş uçakları Lübnan semalarında sorti yapıyor.

Görüyor musunuz, yine aynı konuya geliyoruz. Savaşlar, ölümler göz yaşı derken günler su gibi akıp gidiyor.