DUYGU KARAHASANOĞLU


İSRAİL VURUYOR, GAZZE ÖLÜYOR 

İsrail, dünyanın gözü önünde katliam yapmaktadır


                              İSRAİL VURUYOR, GAZZE ÖLÜYOR   

 

                     İsrail, dünyanın gözü önünde katliam yapmaktadır. Beş aydan fazla Gazzede taş üstüne taş bırakmayan Netanyahu ve savaş kabinesi mazlumlara kan kusturmaya devam ediyor. 

Nasıl insanlık ki, mezarlar bile bombalanıyor. Gazze’de yoksulluk, açlık, hastalık kol gezerken Netanyahu hala işgal ettiği topraklara yeni topraklar katmak istiyor. 

                     Gazzeliler, çaresiz, gelecek yardımları beklemekten başka yapacak hiçbir şeyleri yok. Gelecek yardımlarda İsrail’in o günkü ruh haline bağlı. Refahiye’den yardımların geçmesine izin verip vermeyeceği keyfine bağlı.

Gazzeliler, her şeye muhtaç;  bir damla temiz suya, bir dilim ekmeğe…

İsrail’in insanlık dışı uygulamasına ne zaman son vereceği de, belli değil. ABD Başkanı  Joe Bydn, ateşkesin olması gerektiğini söylerken ne kadar samimidir? 

Bugüne kadar İsrail’e her türlü desteği verip, Gazze’yi hayalet kente çevirmesine destek olmadı mı? Her türlü askeri, siyasi desteği vermedi mi?

Öyle görülüyor ki, ABD Başkanı Joe Bydn, gelecek seçimleri de, düşünmektedir. Yaptığı bir televizyon konuşmasında Netanyahu’nun faydadan çok zarar verdiğini söylemesi de, akıllara başka konular getirtiyor.

Her şey o kadar açık ve net ki!..

                     İkinci dünya savaşında Nazilerin Yahudilere yaptığı katliam, aylarca hatta yıllarca konuşulup tartışıldı. Evsiz, yurtsuz kalan Yahudilere bir çok ülke o dönemde sınırlarını açıp, iş verip imkan sağladı. 

Aradan yıllar geçti. Filistin’e kadar Uzanan Yahudiler, bugün katliamı kendisi yapıyor. Filistinlilerin, kendilerine yardım eli uzatırken, karşılığı ateş ve bombamı olacaktı. 

İsrail her defasında yerleşim alanlarını genişletmek istemesi ve ardından Filistinlilere zulüm yapması insanlık adına utanç kaynağıdır. 

                        Gazze aylardır İsrail zulmüne karşı direniyor. Evler, hastaneler , sokaklar bombalanıyor, Gazzeliler vatanlarını ölüm pahasına terk etmiyor. Her gün tepelerine bomba yağdıran uçaklar Gazzelileri hayattan koparıyor. Parçalanmış cesetler, kan gölüne dönen sokaklar, yıkıntılar arasında ezilen bedenler, canını zor kurtaran çaresiz insanlar. 

                        Netanyahu, nasıl bir insan ki, hastaneleri, bombalayacak kadar savaş suçu işlediğinin farkında değil. Ameliyat yapan doktorlar, bombaların hedefi oluyor. Zaten gerekli tıbbı malzemeleri yok. Zor şartlarda yaralılara yardım eden sağlıkçıları hedef almak, gözü dönmüşlüktür. 

Savaşlarda bile ambulanslar, hastaneler, basın çalışanları hedef alınmaz. Ama Netanyahu bunları göz ardı ediyor. Tek düşüncesi Filistinlileri o topraklardan çıkartmak. Bunun için her türlü katliamı kendinde hak görüyor.

                        Ramazan ayına Filistinliler bombaların altında girdi. Oruçlarını ateş topları altında açtı. 

İsrail vuruyor, Gazze direniyor.