DUYGU KARAHASANOĞLU


          İKİ YÜZ STERLİN 

          İKİ YÜZ STERLİN 


                                   İKİ YÜZ STERLİN 

 

                      ABD, Afganistan’dan yirmi yıl aradan sonra çekilmesine çekildi. Ancak insanlarda bıraktığı tahribat uzun yıllar sürecek.  

Yoksulluk, açlık o ülkenin kaderi olacak.  Başka ülkelere gitmek için fırsat kollayanların sayısı da, küçümsenmeyecek orandadır.

ABD, girdiği her ülkede kaos yaratmaktadır. Sadece o ülkede değil, komşu ülkelerde de, aynı durum söz konusu olmaktadır.

Irak’ta aynı kaosu görmedik mi? Komşusu Suriye’de de kaos ve ölüm caddelerde dolaşmadı mı? Hala dolaşmaya da devam etmektedir.

ABD,  terör örgütlerine yardım etmeyi sürdürürken, PKK, PYD,YPG gibi terör örgütlerini barış güvercini olarak görmesi nasıl izah edilebilir? Ülkü Ocaklarını terör listesine alması da, ayrı bir komedi!..

                      ABD’nin yıllardır yapmak istediği yer altı kaynaklarına sahip olmak. Ancak bu yer altı kaynakları farklı ülke ve kıtalarda olunca, ABD’de bunun formülünü kendine göre buldu. Ve hiç zaman kaybetmeden uygulamaya geçirdi.

Kişiliği oturmayan, ahlaktan nasibini almayan insanları bularak, yeşil banknot karşılığında satın aldı. Sonra da, bu insanları maşa olarak kullanıp, o ülke topraklarında istediği gibi atını koşturdu.

                    “İngiliz subayı yaverliğiyle birlikte sömürdükleri ülke topraklarında gezerken, bir çobana rastlarlar. Tercüman  aracılıyla çobandan; koyun sürüsünü bekleyen onları tehlikeden koruyan ve çobana en sadık olan köpeği öldürmesi karşılığında 200 sterlin vereceğini söyler. Çoban düşünmeden en sadık olan köpeğini öldürür.

İngiliz subayı bu sefer köpeği parçalara ayırdığında 200 sterlin daha vereceğini söyler. Çoban, öldürdüğü köpeği parçalar. İngiliz subayı, köpeğin derini yüzerse, 200 sterlin daha vereceğini söyler. Çoban, parçaladığı köpeğin derini yüzer. İngiliz subayı, çobanı büyük bir dikkatle izledikten sonra altı yüz sterlin verip, oradan ayrılır.

Çoban, arkasından bağırarak ‘köpeği yememi söyleseydin, 200 sterlin karşılığında onu da yerdim.’  Subay; ‘ben alacağımı ve göreceğimi gördüm. En yakın dostunu para karşılığında satan bir kişinin neler yapacağını öğrenmek istedim ve öğrendim.’

                   İşte; toplumları yıkmanın en güzel örneği sadakatsizliğin yanında para hırsının olmasıdır. Bir de bunun yanına  vatan  sevgisizliği eklenince ortaya çıkan manzaralar herkesçe malumdur.