DUYGU KARAHASANOĞLU


      İADEYİ ZİYARET

  İlçemize birkaç ay önce atanan Kaymakam Abdullah Huzeyfe Çakmak, iadeyi ziyaretlerine Maçka haber gazetemizi de, ekledi.


 

                                            İADEYİ ZİYARET

                             İlçemize birkaç ay önce atanan Kaymakam Abdullah Huzeyfe Çakmak, iadeyi ziyaretlerine Maçka haber gazetemizi de, ekledi.

Geçen hafta gazetemize iadeyi ziyarette bulunan  Kaymakam Abdullah Huzeyfe Çakmak’la ilçeyle ilgili bir çok konuyu ele aldık.

Konu konuyu açtı. Kaymakam Çakmak, Maçka’dan önce kaymakam olarak görev yaptığı Ömerli ilçesiyle ile ilgili bazı çalışmalarını paylaştı. Her paylaşım, yeni bir paylaşımın ortaya çıkmasına imkan tanıdı.

Maçka’yla ilgili görüşleri bizleri oldukça mutlu etti. Genç kaymakam Çakmak olaylara yaklaşırken her yörenin kendine özgü bir dokusu olduğunu anlattı.

                            Öyle hayatlar vardır ki, sizler o hayatın bir parçası olduğunuzu çoğu zaman fark edemezsiniz. Her yaşam, yeni tertemiz doğan günle başlar. Doğan her yeni gün bir sonraki günün hazırlığını yaparak başlar. 

Gün doğar, gün batar. Doğanla günle birlikte hareketlilik başlar, ilerleyen saatle birlikte hareketlilikte azalmaya başlar. Gün, kendini geceye bırakır. Daha sonra gecede kendini güne bırakır. Bu döngü böyle devam edip, gider.

                          Çalışma hayatı da, buna benzer. Görev süresini dolduran bir başka bölgeye gider. Her gidenin yerine yenileri atanır.

Abdullah Huzeyfe Çakmak kaymakam olarak, Maçka’ya atandığında hayırlı olsun dileklerimizi ilettiğimizde, Çakmak’ın ilçe için bir kazanım olduğunu o anda anlamıştım.

Genç ve dinamik bir kaymakamın Maçka’ya vereceği bir çok proje vardır. İlçenin genel yapısıyla ilgili olarak yapacağı her proje ilçenin gelişimine katkı sağlayacağı  sohbet sırasında kendini gösterdi. Her proje, o ilçenin kalkınması için yapılması gerekendir.

                              Bizler, bugün varız, yarın yokuz. Yapacağımız her şey gelecek nesillere bir şey bırakmak arzusuyla yapılır. Onlara iyi örnek olabilmektir. Yapılan her uygulama vatandaşın iyi hizmet alması için yapılır.  Bunlara turizmi de, eklemek gerekir. Olaylara geniş perspektiften baktığımızda yanlışları görme fırsatı elde etmiş oluruz. Yanlışlar dile getirildiğinde doğru olanı yapılır. Eğer yanlışlar, dile bir şekilde dile getirilmiyorsa yada getirilemiyorsa, o yanlışı düzeltmek mümkün değildir.

Hangi olay olursa olsun, konuşarak tartışarak çözüm yoluna gidilmelidir.

                             Kaymakam Abdullah Huzeyfe Çakmak’la bir çok konuda fikir alış verişinde bulunduk. Konular, masaya yatırılırken çözümüyle birlikte tartıştık.

Olaylar sorunlar birbirini her daim takip eder. Hayatın değişmezleridir.

Hayatın bir değişmeyenleri de, dünyaya merhaba diyen bebeklerdir. Kaymakam Çakmak, birkaç hafta önce ikinci kez baba oldu. Zeynep Ece, dünyaya Maçka’da merhaba dedi. 

Kaymakam Çakmak ve eşi Sümeyye hanıma bir kez daha hayırlı olsun dileklerinde bulunuyoruz. Minik bebeğe;  uzun sağlıklı ömürler diliyoruz. Allah analı babalı büyütsün.