DUYGU KARAHASANOĞLU


   HERKES KENDİ VATANINA

   HERKES KENDİ VATANINA


                                         HERKES KENDİ VATANINA

 

 

                          Uluslararası anlaşmalarda her ülkenin konumu bellidir. Ne var ki, ABD, her defasında zayıf gördüğü ülkeleri karıştırıyor. Kan gölüne çevirdiği ülke halkı can korkusuyla başka ülkelere mülteci olarak gitmektedir. Mültecilere ev sahipliği yapan ülkelerin başında Türkiye’nin  geldiğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Sınır komşumuz Suriye, 2011’de dış güçlerin yardımıyla daha da karıştı.  Can pazarı yaşayan Suriyelilerin  bir kısmı Türkiye’ye, geldi.

 Rejim güçler,i ABD, Rusya vuruyor, Suriyelilerde her ne hikmetse Türkiye tarafına doğru kaçıyor. Sonrası malum.

Suriyeliler rejimi istemiyorsa, Şam’a yürümeleri daha doğru değil mi? Ülkelerini savunacaklarsa, bir başka ülkeye kaçmak yerine ülkelerinde kalıp, savaşmaları daha doğru değil mi?

Biz bu vatanı kolay kazanmadık. Birinci dünya savaşında açılan cephelerde yedi düvele karşı savaşırken, 1915’te Çanakkale Geçilmez dedik. İngiliz donanmasına ait  büyük savaş gemisi mavi tuzlu sulara gömülürken, diğer savaş gemisi çareyi kaçmakta buldu.

Anadolu, tek yürek olup düşmana karşı savaştı. Her yaştan insan vatanını korumak için adeta el birliği yaptı. Ve Türkiye Cumhuriyetin sınırlarını kanlarla çizdi.

                         Afganistan’dan ABD çekiliyorum deyince, Afganlılar yollara düştü. Neymiş efendim. Taliban bir çok kenti, ele geçirmiş. Acımasız davranıp insanları öldürüyormuş. Afganlılarda çareyi kaçmakta buluyor. İran’ı boydan boya hiç engele takılmadan Türkiye sınırından içeri giriyorlar.

Yahu! Sizde ülkenizde kalıp savaşın.  Vatan korumak öyle kolay değildir. Bir başkasının kanlarla sınırlarını çizdiği ülkeye kaçmak o insanın sadece acizliğini gösterir.

                        Vatan ne demek? Bunun manasını çok çok iyi bilmek gerekir. Afganlı, Suriye, yada diğer ülke vatandaşları ülkelerine yapılan her saldırıda Türkiye’ye kaçmalarına lüzum yok.

 Seçenekleri var; birincisi ülkesini sömürmeye çalışan ve iç karışıklık yapan ülkelere karşı savaşmasını bilmeli. İkincisi, ülkelerindeki yer altı kaynaklarını almak için yine kendi ülkesindeki insanların bir başka ülkeyle pazarlık yapmasına müsaade etmemeli.

Üçüncü yol yoktur.

Herkes kendi vatanında kalıp savaşmayı bilmeli. Bilmiyorsa, öğrenmeli. Damarlarında ait olduğu ülkenin asil kanı akmalı. Türkiye hiçbir ülkenin mülteci deposu değildir.