DUYGU KARAHASANOĞLU


     HER İKİ EĞİTİMCİYE DE BAŞARILAR

     HER İKİ EĞİTİMCİYE DE BAŞARILAR


                      HER İKİ EĞİTİMCİYE DE BAŞARILAR

 

                        Görevden alınanlar, göreve atananlar! Bu döngü yıllardan beri süre gelir. Olayın içerisine siyasi girdiğinde bir çok şey kendiliğinden değişiverir.

Dönme dolap gibi bir döngüdür sanki.

                          Geçen hafta ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alınan Orhan Topal, Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğüne araştırmacı atandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne de, Yaşar Adıgüzel atandı.

Buraya kadar gelinen süreçte anlaşılmayan bir şey yok. Ancak pandemi döneminde uzaktan eğitimin yapıldığı bir sırada böyle bir değişikliğe ihtiyaç var mıydı? Makam koltukları boş kalmaz, mutlaka o koltuklara biri oturur.

                          Orhan Topal ve Yaşar Adıgüzel her iki eğitimci de, mesleklerinde başarılı, verilen görevi layıkıyla yerine getiren iki eğitimci. Her ikisini de tanıdığım için bu tanımlamayı yapabiliyorum.

                            Orhan Topal, Maçka Milli Eğitim görevine atandığında yapacağı çalışmalardan söz etmişti. Makamına gittiğim her ziyarette elim boş dönmezdi. Mutlaka iki yada üç haber verirdi. İlçenin eğitim çıtasını yükseltmek için gecesini gündüzüne katarak, çalışırdı. Maçka’da ki eğitim O’nun için çok önemliydi. “Milli Eğitim müdürü çok bilgili ve kültürlü olmalı.” Bu sözü her fırsatta dile getirirdi. Okuyan ve düşünen biriydi.

Orhan Hocama yeri görev yerinde başarılar diliyorum.      

                          Yaşar Adıgüzel, Kenan Oltan Lisesinde müdürlük yaptığı dönemde bir çok başarılı işe imza atmıştı. Okulu başarıdan başarıya taşımıştı. Okula her gittiğimde sessiz ve sakin olurdu.

Yıl sonu etkinlikleri bir başka güzellik ve tatta olurdu. Ziyaretine gittiğimde müdür odasında mutlaka bir proje üzerinde çalışırken bulurdum. Çaylar yudumlanırken, proje hakkında konuşurduk. Sahnelenen oyunlar, müzik koroları gibi bir çok sanat etkinliği başarıyla icra edilirdi.

                          Hiç unutmadım bir yıldı. Çünkü annemin ebediyete uğurlandığı hüzünlü yıldı. 2010-2011 eğitim öğretim yılının sonuydu. Etkinlikte rol alan öğrenciler sürekli prova yapıp birbirlerine olup olmadığını soruyordu. 

Okulun alt katındaki salon yavaş yavaş davetlilerle dolmaya başlamıştı. Kimi çocuğu, kimi de komşusunu izlemek için salonu doldurmuştu. Yaşar Adıgüzel her davetliyle yakından ilgilenip oturacak yer gösteriyordu.

Bize de aynı nezakette bulunup, oturmamız için yer gösterdi. Sahnede rol alan öğrenciler, profesyonel oyuncuları aratmayacak nitelikteydi. Olaya ciddi yaklaşmaları, etkinliğin kalitesini artırmıştı.

Hiç kuşkusuz en büyük pay okul müdürü Adıgüzel’indi.  Eğitim ve öğretimdeki titiz tutumu her yıl sınava giren öğrencilerin başarısından belli oluyordu.  Adıgüzel bu okuldaki başarısını Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesine taşıdı. 

                      Sürpriz bir gelişmede olsa, Yaşar Adıgüzel aynı başarıyı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde de sürdüreceğinden eminim.