Fatma Karahasanoğlu


HAYVAN YASASI ŞART 

HAYVAN YASASI ŞART 


 

                                       HAYVAN YASASI ŞART 

 

                  Hayvanlara acımasızca davrananlar insan değildir. Onlara isim bulup veremiyorum. Çünkü kainatta hiçbir  canlı hayvanlara eziyet eden insan kılıklı kadar kötü değildir.

Dilsiz masum hayvanlardan ne isteniyor? Kimi işkence ediyor, kimi de öldürüyor. İnsanlar kadar hayvanların da yaşam hakkı olduğu ne yazık ki, bazı beyin özürlüleri tarafından unutuluyor.

                  Hayvan hakları yasası artık çıkmalı. Her kim hayvanlara eziyet ediyorsa, bunun cezasını ödemeli.

Doğa kanunuyla hayvanların ne şekilde yaşadığı ortadadır. Bu gerçeği her birimiz bilmekteyiz. Böyle olmasına rağmen hayvanlara eziyet edenler, cezasız kalmamalı.

                 Yaz aylarında fındık bahçesindeki taştan yapılan evimize giderim. Özel olarak kedi köpek beslemem. Ancak bahçedeki eve taşındığımda birkaç gün sonra kediler gelmeye başlar. Bu yazda öyle oldu. Taşındıktan birkaç gün sonra  iki yavrusuyla tekir bir kedi geldi. Çok geçmeden siyah beyaz bir kedi daha geldi. Ardından sarı beyaz kedi de geldi. Onlara özel bir yerde yemek kapları tahsis ettik. Her gün suları ve mamaları temin edildi. Kedilerde bir nizam içinde mamaları ve su kaplarının bulunduğu yere giderek, karınlarını doyurmaya başladı. Sabah, öğle, akşam  aksatmadan muntazaman devam etti. Artık onlar bize bizde onlara alıştık. 

Yavru kediler günden güne büyüyerek, oyun kedisi oldular.

Bunları yazmamdaki gaye, hayvanlara eziyet edenlere örnek teşkil etmesidir. Hayvanların bir canı olduğu ne yazık ki unutuluyor. Onlarında yaşamaya hakları var. Onlarda, verilen ömürlerini tamamlayıp, gidecekler. Maruz kaldıkları işkenceler neden?

                   Dünyanın bir imtihan dünyası olduğu asla unutulmamalıdır. Kimler geldi, kimler geçti. Tarih sahnesinden, binlerce, milyonlarca insan ve hayvan geldi ve geçti. Bizlerde onlar gibi gelip geçeğiz bizden sonra da bu döngü devam edecek.

Kainat böyle bir şey. Beyinlerin algılayamadığı olgular vardır.