DUYGU KARAHASANOĞLU


                        DÜNYANIN ATEŞİ DÜŞMÜYOR

   Dünyanın ateşi düşmüyor.


                             DÜNYANIN ATEŞİ DÜŞMÜYOR

 

                    Dünyanın ateşi düşmüyor. Bir çok ülkede savaşlar, ölümler, çığlıklar, gözyaşları mevcut! İnsanların bir çoğu can telaşını yaşarken, bir kısmı da zevkİ sefa içerisinde hayatını sürdürüyor.

Kendisini güçlü olarak ,inandıran ülkeler aslan misali pastadan en büyük payı almaya çalışıyor. Daha doğrusu alıyor.

Son yıllarda ABD’nin uyguladığı şiddet rüzgarlarına  bir çok ülke kapıldı. Bu rüzgar bazen kasırga olarak da, esmektedir. 2001 yılında ABD’nin ikiz kuleleri vurulunca, dünyanın dengesi de, o andan sonra değişti. Önce, Afganistan’a havalanan savaş uçakları, genç yaşlı, erkek, çocuk, kadın demeden sivillerin üzerine bomba yağdırdı. Enkaz altında kalanlar, beton yığınların arasında sıkışanlar, can pazarının yaşandığı taş üstüne taş kalmayan bu ülkede hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Çığlıklar göğe yükselirken, her tarafa çöken ölüm sessizliğine karışan parçalanmış bedenler!..

                    ABD, Afganistan’dan hızını alamadan iki yıl sonra özgürlük vaadiyle Irak’a çıkarma yaptı.  Savaş uçakları Irak’ı bombalarken, dünya ülkeleri sadece seyretmekle kaldı. Bu eylemler bir şeylerin habercisi olduğunu kimse tahmin edemedi.

Menfaat, korku ABD’nin  işine yaradı.

Irak lideri Saddam, özgürlük vaadiyle giren ABD’nin askerlerine dur diyemediği gibi bu çıkarmayı canıyla ödedi. Halkı tarafından  istenmeyen bir lider olunca, ABD’nin  ekmeğine bir kez daha yağ sürüldü ve Saddam Iraklıların gözü önünde idam edildi.

Özgürlük çıkartmasında 1 milyon kişi öldü. Binlercesi de sınır ülkelerde mülteci oldu.

Haftalar, aylar, yıllar geçti. Bu sefer ibre, Suriye’ye kaydı. 2011 yılında işleyen saat Suriye’yi ateş altına aldı. Bu sefer ABD, terör örgütlerini kullanarak, Suriye’de kaos ortamı yarattı. Mantar gibi yetişen örgütlere her türlü destek sağlandı. Dünya ,ilk kez vekalet savaşlarıyla da tanışmış oldu.

Suriye’de bunlar yaşanırken, ABD, Arap baharlarıyla bir çok Müslüman  ülkeyi daha karıştırdı. Libya’da ki dengeler Wikileaks belgelerine göre, Kaddafi, ABD diplomatları ile yaptığı görüşmelerde, Lockerbie olayından sorumlu tutulan Abdülbaset Ali Muhammed El Megrahi'nin hapiste ölmesi durumunda, İngiltere ile ticarete son vereceği tehdidinde bulunmasıyla değişti. Kaddafi, istenmeyen lider pozisyonuna girdi. Uluslar arası liderlerin toplantısında dudaklardan dökülen bir kaç cümle Libya’da iç isyanı başlattı. İç isyandan sonra Kaddafi’nin infazı 21 Ekim 2011 de gerçekleşti.     

Müslüman ülkeleri karıştırmaya devam edildi. Ve bu süreç hala daha devam ediyor.