DUYGU KARAHASANOĞLU


DEMOKRASİ VE VATAN

   Kurt ve eşek tartışır.


                                 DEMOKRASİ VE VATAN

 

                     Kurt ve eşek tartışır. Kurt, çimenin yeşil olduğunu söylerken, eşek çimenlerin sarı olduğunu iddia eder. Aralarında tartışma uzayıp gider. Aslan tartışmaya son noktayı koyar. Kurt bir aylık ceza alır. Eşek de serbest bırakılır.

Kurt, aslana çimenlerin yeşil olup olmadığını sorar. Aslan, “evet çimenler yeşil.” Der. Kurt; “öyleyse bana neden ceza verip eşeği serbest bıraktın?” aslan; “eşekle tartıştığın için.”

                     Günümüzde konuşacak, tartışacak olduğunuz kişileri iyi seçmelisiniz. Herkesle her konu konuşulmaz. Kendini taşımayanlarla kurulacak her türlü dostluk daha sonra ok gibi size saplanır.

Muhatabınız her şekilde sizinle eş değerde olmalıdır. Gerek kültür gerekse ekonomi yönünde aynı periyotlarda olmanız gerekmektedir.

                     Bilgi birikimi olmadan her türlü tartışma yanlışlığa yol açar. Kendini bilmezlerle kurulan her türlü dostluğun getireceği felaket inanılmaz boyuta gelir. Hain ve kalleş birinin dostluğu yine kalleşlikle devam eder.

Ne demiş Mevlana; “ya göründüğün gibi ol, ya olduğun gibi görün.” Kendini farklı gösterip tanıtanların topluma verdiği zarar küçümsenmeyecek kadar büyüktür.

                      Dernek kuruluşlarında yada işe girmelerde savcılıktan iyi hal kağıdı, nüfustan ikamet kağıdı istenir. Daha sonra işlemler yürütülür.

Demokrasi gereği herkesin milletvekili olma hakkı vardır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup da bir parti yada bağımsız olarak seçimlere katılıp daha sonra milletvekili olarak meclise gitmek demokrasi gereğidir. Ancak terör örgütü bağlantısı olan birinin vekil olması çok manidardır.

                    Sınırları şehit kanlarıyla çizilen bir vatanın meclisinde terör örgütüyle bağlantısı olan birinin bulunması şehitlerin kemiklerini sızlatır.

İstiklal Marşının altıncı kıtasını iyi okuyup bilmek lazım

…Bastığın yerleri "toprak!" diyerek geçme, tanı!

Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.

Sen şehîd oğlusun, incitme, yazıktır atanı;

Verme, dünyâları alsan da, bu cennet vatanı…

                  Taptuk Emre’nin dediği gibi;  “içerde hırsız varsa, kapı kilit tutmaz.” Batı her zaman ki taktiğiyle içerde kendine destekçi bularak her türlü eylemi gerçekleştirmeyi kendinde hak görmektedir.  Avrupa kendisine yapılmasını istemediğini Türkiye’ye yapmayı kendine görev edinmesi aslında hiçbir müttefikliğe sığmaz.

Avrupa’nın bugüne kadar Türkiye üzerinde oynadığı oyunlar ortadadır. Yüze başka görünüp arkadan oyunlar çevirip planlar kurduğu da gözler önündedir. Terör örgütlerini batının finanse ettiği aşikardır.

İstiklal Marşının diğer bir kıtası da;

…Ruhumun senden, İlâhî, şudur ancak emeli:

Değmesin ma’bedimin göğsüne nâ-mahrem eli!

Bu ezanlar-ki şehâdetleri dînin temeli

Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli…