DUYGU KARAHASANOĞLU


   CAN GİDER, ANI KALIR

Şair dizelerinde yazdığı gibi; “…Neylersin ölüm herkesin başında.


                   CAN GİDER, ANI KALIR

 

                     Şair dizelerinde yazdığı gibi; “…Neylersin ölüm herkesin başında.

                                                                          Uyudun uyanamadın olacak.

                                                                          Kimbilir nerde, nasıl, kaç yaşında?

                                                                          Bir namazlık saltanatın olacak,

                                                                          Taht misali o musalla taşında.

                  Her fani, ölümü sırası gelince tadacak. Ahmet Hatipoğlu’da  sırası gelenlerdendi. Bir hafta sonu ecel şerbetini içerek aramızdan ayrıldı. Giden her can, geride kalanlara anı bırakarak, ahrete göç etmektedir.  Dünya hayatı bitince ahret hayatı başlar. İşte, her birimiz kendimizi ahret hayatına hazırlayıp, alıştırmalıyız.

                   Ahmet, kendi halinde sakin biriydi. Anadolu Basın Yayın Birliği Trabzon şubesinde birlikte çalıştık. 

               15 Mart 2010’da Kurucusu olduğum Anadolu Basın Yayın Birliği Trabzon şube başkanlığını, iki dönem yaptım. Ahmet başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu. Her ay toplantı yaparak istişarede bulunuyorduk. Havanın güzel olduğu günlerde toplantılarımızı açık alanlarda yapmayı uygun görüyorduk. 

Yine yaz aylarından biriydi. Toplantıyı Fatih parkında yaptık. Aldığımız kararlar deftere yazılmadan önce bir kez daha tartıştık. Sonrada karar defterine yazdık. Burada ki amaç, titiz olmaktı. Herkesin görüşü alınarak toplantı yapmak benim özelliğimdi. Kimsenin kalbini kırmadan, dökmeden şeffaf yönetim şeklini benimsemiştim.

                   Anadolu Basın Yayın Birliği Trabzon şube başkanlığını iki dönem yapıp seçim zamanı gelmişti. Ahmet kardeşim başkanlığa talip olmuştu. Bana bir gün; “başkan, sen iki dönem yaptın. Ben de uygun olursa önümüzdeki dönem yapmak istiyorum.” Dedi.

Seçime tek listeyle girmeliydik. Bunun için çalışmalara başladım.  Her ne kadar başkan adayı olmasam da, dernek için doğru olanı yapmalıydım.  Bu konuda Ahmet’e her türlü desteği verdim.

                  Takvimler 2015 yılının Mart ayını gösterirken ABYB Trabzon Şubesi seçimini yaptı. Ve yeni başkan Ahmet Hatipoğlu oldu. Bundan sonra Trabzon şubesi başkanlığını Ahmet yürütecekti. Kendisini yalnız bırakmamamı istedi. Her ne kadar istemesem de, derneğin selameti için başkan yardımcılığını kabul ettim. Kurucu başkan olduğum ABYB Trabzon şubesinin bu sefer başkan yardımcısı oldum. Amacım, derneğin yürümesi, gelecek kuşaklara bir şeyler bırakmaktı.  Bu yüzden 2010 yılında zorluklarla kurduğum ABYB Trabzon şubesini önemsiyordum.

2010 yılının Ocak ayıydı. Mevsim kış olunca kar gökyüzünden yeryüzüne iniş yapıyordu. Her kar tanesi toprağa düşer düşmez eriyip gözden  kayboluyordu. Kar taneciklerini seyretmek insana farklı bir haz veriyordu.  

Akşam namazından sonra telefonum çaldı. Arayan kişi Denizli’de ABYB başkanı Hasan Alparslan’dı. Trabzon’da ABYB Şubesini kurmamı istiyordu. Telefon görüşmeleri haftada birkaç kez oldu.  Şubat’ın ilk haftası ABYB Trabzon şubesini kurmak için çalışmaya başladım. Titiz davranıp herkesi üye yapmak istemiyordum. Yönetim kadrosunu yedi kişilik kurucu kadroyu tamamlayıp, yola çıktım. Resmi prosedürü tamamlayarak 15 Mart 2010 tarihinde, İl Dernekler müdürlüğünden alındı belgesini alıp, derneği resmen kurmuş oldum.

Bundan sonraki süreç kendiliğinden akıp gitti. Üye kayıtları, toplantılar, derken iki dönem başkanlık yapıp bayrağı benden sonraki Ahmet arkadaşıma teslim ettim. Bu döngü böyledir. Bir bayrak yarışıdır.     

                 Basının sorunlarını çözmek ve basın çalışanlarının hak ve hukukunu korumak gerekliydi. Basın öyle bir şey ki, çoğu zaman verilen emeğin karşılığı alınamamaktadır.  Her meslekte olduğu gibi basın camiası da siyasetten nasibini almıştır.