Fatma Karahasanoğlu


  BU YOL ŞAMPİYONLUĞA GİDER

   Trabzonsporlu, Galatasaraylı, Fenerbahçeli, Arabistan’da yasak olmasına rağmen otelde içki içerken yakalanır


                                  BU YOL ŞAMPİYONLUĞA GİDER

 

                Trabzonsporlu, Galatasaraylı, Fenerbahçeli, Arabistan’da yasak olmasına rağmen otelde içki içerken yakalanır. Mahkemeye çıkartılırlar, karar İdam olur. Bizimkiler, karara itiraz ederler. Kral, idamı ömür boyu hapse çevirir.

O gün bayram olduğundan hapis cezasını kaldırıp her birine 20’şer kırbaç vurulma cezası verir.

Kral, bir kıyak daha yaparak, her birine bir istek hakkı tanır. Fenerbahçeli sırtına bir yastık bağlanmasını ister. On kırbaçtan sonra yastık paramparça olur fayda etmez.

Galatasaraylı sırtına iki yastık bağlanmasını ister. Bu da fayda vermez.

Sıra Trabzonsporluya gelmiştir. Kral, Trabzonsporluya; “seni sempatik buldum. Sana iki istek hakkı veriyorum.” Der.

Trabzonsporlu birinci isteğinin kırk kırbaç olduğunu söyler. Herkes şaşırır. Kral ikinci isteğinin ne olduğunu sorunca Trabzonsporlu; “Fenerbahçeliyi sırtıma bağlayın.” Der.

                  Her  takımın taraftarı vardır. Bazı taraftarlar fanatik olup, gözü takımından başkasını görmez. Trabzonspor yıllardır şampiyonluğa hasret bir takım olunca, taraftar bu yıl ki  sonuçtan oldukça mutlu ve keyifli. Alınan sonuçlar, her Trabzon sporlunun şampiyonluk inancını daha da perçinlemektedir.

O sene bu sene söylemleri dilden dile dolaşırken, diğer takımların yöneticileri faturalan teknik direktörlere kesti.

Trabzonspor’un ilk yarıyı lider kapaması ve ikinci yarıya hızla başlaması diğer takımların allak bullak olmasına neden oldu. Meşin yuvarlak sahada bir o kaleye bir bu kaleye git geller yaşarken Trabzonspor puan cetvelindeki liderlik sırasını kimseye kaptırmama konusunda oldukça kararlı.  Şampiyonluğa susamış bir takımın taraftarı olarak bu yıl Trabzonspor’un şampiyonluğa giden yolu adım adım takip ederek sonuca ulaşacağız.

                Hakemler, maç yönetirken adil bir o kadar bağımsız olmalı. Mutlaka tuttukları bir takım vardır ancak sahada tuttukları takımın değil, yönettiği maça, oynanan futbola bakmalı.  İki takımdan biri ya galip olur ya mağlup. Ortası da beraberliktir. Bunun başka bir izahı yoktur.  

Futbol takımlarının ismine göre değil,  oynadığı futbola bakmalı;  kurallar belli! Oyuncular belli! Saha  belli!.

Taraftar, tuttuğu takımı destekleyerek rakip takıma kötü tezahürat yaparak, oyundan düşmesini istemektedir. 

                           Trabzonspor bu yıl şampiyonluk yolunda kararlı adımlar atarken, taraftar da, en güzel şekilde desteğini sürdürmektedir. Şampiyonluğa susamış taraftar yılların birikimiyle gittiği her maçta yüksek perdeden tezahürat yaparak takımın moralini yükseltmeye çalışmaktadır.  Bu yol şampiyonluğa giden bir yoldur.

Abdullah Avcı’nın oyun tekniği diğer takımları bertaraf ederek, ligin liderlik koltuğuna oturması tesadüf değildir. Taraftarın takımıyla bütünleşmesi, şampiyonluğu getirmesinde rol oynar.  Taraftar,  on ikinci oyuncudur.