DUYGU KARAHASANOĞLU

Tarih: 20.08.2024 12:13

BOMBALAR SUSMALI

Facebook Twitter Linked-in

                                      BOMBALAR SUSMALI 

 

                        İsrail Ortadoğu’da dengeleri bozmak için elinden geleni ardına koymuyor. Kaos üstüne kaos yaratarak, ülkeler arasındaki anlaşmaları da, hiçe saymayı kendine adeta görev bilmektedir.

İsrail’in en büyük destekçilerinden biri olan ABD, her fırsatta İsrail’in yanında olduğunu beyan etmektedir.   

Yaklaşık on aydır Filistinlilere ölüm yağdıran İsrail’in hedefinde Hamas lideri İsmail Haniyye de, vardı. 

İran’da yeni seçilen cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine bir çok ülkeden katılım sağlandı. Bunların arasında Hamas lideri İsmail Haniyye de vardı. 

Tahran’da düzenlenen suikasta hayatını kaybeden Hamas lideri İsmail Haniyye’nin ardından bir çok kınama mesajları Müslüman ülkeler tarafından gelse de, İsrail’in, her zamanki taktiği hiç değişmedi.  

Yine Müslümanlara meydan okumaya devam edeceklerini belirterek, Lübnan’a saldırdı. Dahası arkasının geleceğini de, söyledi.

Müslüman ülkeler bir araya gelip de, İsrail’e gereken dersi cevabı veremiyor. Bu ders İsrail’e verilmedikçe İsrail’in saldırıları artarak devam edecek. Dahası bölgeye yayılacak.

İsrail’e artık dur deme Zamanı çoktan geldi geçti.  Ne kadar daha kan dökecek? Ne kadar daha masum öldürecek?

Gazze’lileri başka ülkelere nakletmek hiç çözüm değil. Çözüm o ülke içerisinde ateşkesin sağlanmasıdır. Bombaların durdurulmasıdır. Vatanını  terk etmek sadece işgalcilere alan açma anlamı taşır. 

Hamas lideri İsmail Haniyye konuşmasında; “canımız, kanımız, Kudüs’e Mescidi Aksa’ya feda olsun.” Söylemesi olayı zaten açıklıyor.        

                        Arap yarımadasında ufacık ülke olan İsrail, nasıl oluyor da, bu denli vahşete imza atabiliyor. Tabii arkasındaki güçlü ülkelerin hakkını yememek lazım. 

ABD, önce kaos ortamı hazırlıyor sonra gerekenleri tatbik için İsrail gibi ülkelere görevi bırakıyor. 

ABD, Irak’ta, Suriye’de, Afganistan’da aynısını yapmadı mı? O ülkelere girip karıştırdıktan sonra sözüm ona çekilirken, ardında bir çok terör örgütü de, kurup bırakmadı mı?

Zamanı geldikçe, dilediği şekilde kullanıyor.        

 

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —