DUYGU KARAHASANOĞLU


BİR KOMEDİ

Silah tüccarları nerede karışıklık görürse, iştahları daha da kabarır.


                                             BİR KOMEDİ 

 

                     Silah tüccarları nerede karışıklık görürse, iştahları daha da kabarır. 

Öyle ya! Karışıklık demek, silah satmak demek. Savaş demek, para demek. 

BM adı altında silah satılırken, yine BM adı altında savaş mağdurlarına yardım eli uzatılıyor. Aradaki çelişkiyi siz düşünün. 

Savaşlar niye bitmiyor, 

savaşlar niye uzuyor, 

savaşlar niye var?

Her şey açıkça ortada değil mi? Savaş varsa, silah satışı var. Silah satışı varsa para var. Para varsa daha çok insan kullanımı var. 

Bunlar nedir biliyor musunuz? Güçsüz ülkelerin başına gelen felaketlerdir. 

BM’lerin daimi beş üye ülkelerine bakalım. ABD, Rusya, Çin, Fransa, İngiltere. 

 İsrail, on bir aydan beri Gazze’yi vuruyor. Silah yardımını hangi ülke yapıyor? Tabii ki, ABD. ABD aynı zamanda BM’lerin başkanı ve üyesi değil mi? Devam ediyoruz. Filistinlilere yardım BM’lerden gitmiyor mu? Birkaç hafta önce çocuk felci aşısını Filistin’deki çocuklara kim yaptı?  Her şey bu kadar açık ortadayken, savaş niye bitmiyor? Sorusu komik değil mi? 

Ukrayna’da ki, savaşta  otuz aydır devam etmektedir. Bunun baş aktörü de Rusya değil mi? 24 Şubat 2022 yılından bu yana Rusya Ukrayna arasındaki savaşta Ukrayna silah satışını hangi ülke yada ülke karşılıyor? Başta ABD, ardından da BM’lerin daimi ülkeleri 

Daimi ülkeler arasında Rusya yok mu? 

Bu durumda Ukrayna Rusya’dan aldığı silahla Rusya’ya saldırı düzenliyor. Sonuçta, olması gereken nedir? 

Tarihin sayfalarını biraz çevirirsek, 2003 yılında Irak’ı kim işgal etti? Milyonlarca insanın hayatını kim değiştirdi? Sonra BM adına kim yardım etti?  

Biraz daha tarihin sayfalarını geriye doğru açarsak, 2001’de Afganistan’a düzenlenen saldırının altında kim vardı? ABD ikiz kulelerinin vurulmasından sonra Afganistan’ı sorumlu tutmadı mı? Sonrası malum!

Afganistan’ın her taşının altını aradılar taradılar. Binlerce masum insanı öldürdüler. Sokaklarda insan avına çıktılar. Kentleri enkaz yığınına çevirdiler, ülkeyi terk etmeden öncede Taliban’a teslim ettiler.

Afganistan’da Talibanla savaştıklarını söylerken, çıkışlarında Talibana ülkeyi teslim ettiler. BM’lerin yardım eli de Afganistan’ın masum insanlarına uzandı. 

Diğer ifadeyle bir el dövdü, diğer el de yaraları sardı.   

Kelimenin tam anlamıyla bir komedi.

                      Dünya döndükçe, savaşlarda, devam edecek. Dahası insanlık adına hep kötü işler yapılacak. İnsanlardaki doyum bir yere ulaşamadıktan sonra her türlü aç gözlülük var olacaktır.