DUYGU KARAHASANOĞLU


 BARIŞ GELİNİ SUSTURULDU

 BARIŞ GELİNİ SUSTURULDU


                                           BARIŞ GELİNİ SUSTURULDU

 

         İsrail, yine yapacağını yaptı. Gazze’yi cehenneme çevirdi. En büyük elektrik santralini kullanamaz hale getirdi. Gazzelilerin hayatı her geçen gün daha da, zorlaşıyor. Elektrik santralinin de devre dışı kalması mevcut sorunlarını ikiye katladı. İnsanlar aç, işsiz, perişan bir halde dolaşırken, İsrail güç gösterisini marifet saymaktadır.

Çocuklar en çok etkileneler, arasına girmektedir. Onlar bilmedikleri, bir savaşın ortasında kaldı. Bazıları da, dünyaya merhabayı ateş altında söylemektedir. İşgal edilen topraklarda dünyaya gelmenin acısını bir ömür boyu duymaktadırlar. Tek suçları o topraklarda doğmuş olmalarıydı. Minicik yüreklerinde masum yüzlerinde hep aynı ifade mevcut. Kocaman gözlerinin baktığı her yerde kan, ölüm var.

         İsrail’in yaptığı zulüm dünya ülkelerinin gözü önünde olmasına karşın, önemsememeleri, insanlığın  geldiği noktayı bir kez daha göstermektedir. ABD’nin ağzıyla konuşan İsrail, Hamas’ın varlığından rahatsızlık duyduğunu yaptığı kanlı eylemleri bu yüzden yaptığını ifade etse de, Filistin halkının menfaatlerini o örgüt korumaktadır.

İsrail’in yaptığı tek kelimeyle soykırımdan başka bir şey değildir. Soykırımın başka bir izah yanı var mıdır? Çocuk, kadın demeden hepsinin ölümüne  İsrail neden olmaktadır.

         Dünya barışı için İtalya’dan yola çıkan barış gelinlerinden biri Guiseppiana Pasqu-alino Di Marineo'nun Gebze’de cinayete kurban gitmesi, insanlığın hangi boyuta geldiğini de göstermektedir. Barış gelinleri, Milano’dan yola çıkarken, saflığın simgesi olan beyaz gelinliği giymişlerdi. ABD ile İsrail’in dikkatini dünya barışına çekmekti. Ama olmadı.

Tel Aviv’de son bulacak yolculuk ne yazık ki, Türkiye’de cahil biri tarafından bu proje engellendi. Gelinler, dünyaya temiz mesajlar vermeyi amaçlıyordu. Balkanlardan geçerek, İstanbul’a ulaştılar. İstanbul’da yollarını ayıran gelinlerden biri Kocaeli’nin Gebze ilçesine gitti.  Projelerini otostopla uygulamaya çalışan gelin, akıbetinin bu şekilde olacağını hesaba hiç katmamıştı. Tel Aviv yolculuklarının son durağı olacaktı. Ne var ki, Milanolu sanatçının son durağı kabristan oldu.

         ABD ile İsrail dünyayı savaşa sürüklemekle, insanlığı da, yok etmektedir. Son yıllarda silahlara ayrılan bütçenin yarısı insan sağlığına ayrılsaydı bugün Afrika’da binlerce çocuk açlıktan, hastalıktan ölmezdi.

14 Nisan 2008 tarihinde günlük gazete yayınlamıştı.