Fatma Karahasanoğlu


                        ATEŞ TÜRKİYE’YE DÜŞTÜ

                        ATEŞ TÜRKİYE’YE DÜŞTÜ


                                      ATEŞ TÜRKİYE’YE DÜŞTÜ

 

                           Türkiye yıllardır mültecileri misafir ederek, dünyaya insanlık dersi verdi. Mültecilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye, sınır ötesi barışçı tutumuna devam etti. Güvenli bölge kurmak için her daim yalnız kaldı. Dünya ülkeleri Türkiye’nin 911 km olan Suriye sınır hattında güvenlik bölge oluşturmasına sıcak bakmadı. Ancak Türkiye kararlı tutumunu Zeytindalı, Fırat Kalkanı, Barış Pınarı harekatlarında gösterdi. Güvenli bölge oluşturarak, Suriyeli mültecileri o bölgelerde barındırdı. Ne var ki Rusya ve İran bundan rahatsızlık duymuş olacak ki Türkiye ile yapılan anlaşmaları ihlal ettiler. Türkiye masada, barış yollarını ararken, kalleşler Mehmetçiğe pusu kurdu. 33 Mehmetçik şahadet şerbetini içti.

Havadan yapılan nokta atışla, Türkiye’nin vatan evlatları şehit edildi. Türkiye’nin geleceği için o bölgelerde eli tetikte bekleyen aslan parçalarının her birinin ruhu şad olsun.

Türkiye bu hain saldırıya misliyle karşılık verdi.

                            Türkiye, 10 Şubattan bu yana masada barış aradı. Ancak sahada barışı istemeyen bir çok ülke vardı. Türkiye, mülteciler konusunda kararlıydı. Defalarca Avrupa’yı uyardı. Mülteciler, konusunda yapılması gerekenleri anlattı. Suriye’de ki savaşın bir an önce bitmesini ve sivillerin evlerine dönmesi gerektiğini vurguladı. Ancak Avrupa tüm bunları duymazlıktan geldi.

Sonuç ortada 33 şehitten sonra Türkiye’yi, kimse tutamaz. Sınır kapılarını açarak mültecilerin Avrupa’ya gitmelerini artık engellemeyecek. Hangi ülkeden gelirse gelsin, artık o mültecilere Avrupa kapıları açık.

Şimdi Avrupa düşünsün. Düşünme sırası artık Avrupa’da bakalım, mültecilerle nasıl mücadele edecek? 2015 yılında Makedonya’da mültecilere ne şekilde davranıldığını tüm dünya görmüştü. Fakat şimdi durum daha farklı. O zaman birkaç kişi sınırdan geçmeye çalışmıştı. Şimdiyse yüzlerce, binlerce mülteci sınırdan geçecek. Bakalım ne yapacaklar?

                     Mülteciler konusunda her defasında Türkiye oyalandı. “yok şu kadar para verip, orada kalsınlar, yok şu kadar para geliyor, yok Türkiye hesabına şu kadar para yatırıldı…” gibi söylemlerle Türkiye’de mültecilerin kalmasını istediler. Her defasında Türkiye sıkıntı yaşadı. Ateş Türkiye’ye düştü. Sınırımızda terör devleti kurmaya çalıştılar.  Mülteciler bir şekilde Türkiye’ye gönderildi. Buradaki hesap, açıkça ortadadır.

Türkiye’nin Türkiye’den başka dostu yoktur. Bunu biliyoruz. Ancak uluslar arası anlaşmalar vardır. Bu anlaşmalara her ülke uymak durumundadır. Türkiye’nin güvenliği tehdit altında olduğunda Nato devreye girmelidir. Neden, Türkiye Nato ülkesi olduğu için.

Konular öteye beriye  çekilmesin. Afrika kıtasında olduğu gibi Ortadoğu’da insanlık dramı yaşanmaktadır. Bugünkü mültecilere baktığımızda Afganlı, Suriyeli, Iraklı ve Afrika kökenli insanları görüyoruz. Bu insanlar topraklarından neden göçe zorlandı. Bu insanlar neden göç ediyor?

Vatan toprağında yaşamak kadar güzel  hiçbir şey yoktur. Çoluk, çocuk, kadın erkek yollara neden düşüyor? Her şey ortada. Canlarını korumak, insan gibi yaşamak için yollara düşüyorlar. Onları kim insan gibi yaşatmıyor? Tabii ki, dünyayı tek elden yönetmek isteyen ve sömürgeci zihniyetinde olanlar.

 

28.02.2020                                                                            FATMA KARAHASANOĞLU